• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li roštilj treba podmazati slaninom? Trikovi iskusnih roštiljdžija za sočno meso bez greške

Autor Radmila Ilić

Da li je podmazivanje roštilja slaninom zaista potrebno i kako to utiče na krajnji rezultat? Iskusni roštilj majstori otkrivaju sve tajne za savršen roštilj koji će oduševiti sve vaše goste.

 Podmazivanje roštilja slaninom, savjeti majstora Izvor: Shutterstock

Kada kažemo 1. maj, odmah pomislimo da je vrijeme za roštilj, svež vazduh i uživanje u društvu prijatelja i porodice. I dok je za mnoge roštilj jedan od omiljenih načina pripreme hrane, čini se da se uvijek postavlja pitanje - kako najbolje pripremiti roštilj za sočno i ukusno meso?

Jedan od najčešće postavljanih savjeta je podmazivanje roštilja slaninom. Da li je to samo običan trik ili stvarno poboljšava ukus mesa? Otkrivamo sve tajne roštilj majstora i donosi odgovore na vaše najvažnije roštilj dileme.

Da li je potrebno podmazivanje roštilja slaninom?

Podmazivanje roštilja slaninom je jedan od starih, ali efektnih trikova koji pomaže da meso ne zalijepi, a istovremeno mu daje specifičan, dimljeni ukus. Dok neki smatraju da je to nepotrebno, iskusni roštilj majstori tvrde da upravo ovaj metod može učiniti razliku između suhog i sočnog mesa. Slanina dodaje mast koja se topi pri visokoj temperaturi, stvarajući savršeni sloj zaštite na roštilju.

Kako se koristi?

  • Prije nego što stavite meso na roštilj, uzmite komadić slanine i zakačite ga na roštiljnu žicu.
  • Držite ga iznad vatre nekoliko sekundi dok se mast ne počne topiti.
  • Nanesite rastopljeni sloj masti na rešetku roštilja prije nego što stavite meso.

Ovaj metod ne samo da pomaže u pripremi sočnog mesa, već i daje roštilju taj jedinstven dimljeni miris, koji će začiniti cijeli prostor.

Slanina na roštilju
Izvor: Shutterstock

Dodatni savjeti za savršen roštilj

  • Nemojte peći meso direktno iz frižidera: Prije nego što stavite meso na roštilj, neka bude na sobnoj temperaturi. Tako će se ravnomernije peći.
  • Izbor mesa: Za savršen roštilj, preporučuje se odabrati meso sa malo više masti (kao što su rebarca ili krtica) jer će to doprinijeti sočnosti.
  • Temperatura roštilja: Pravilno ugrejan roštilj je ključ za dobivanje ravnomjerno pečenog mesa, bez da se zalijepi.

Bilo da ste iskusni majstor roštilja ili početnik, podmazivanje roštilja slaninom je jedan od trikova koji može unaprijediti vašu roštilj igru. Ipak, ne zaboravite da je uz savjete i malo prakse, svaki roštilj može postati pravo kulinarsko remek djelo.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:14
SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU
Izvor: Instagram/kalejunkie
Izvor: Instagram/kalejunkie

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop