• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uživajte u roštilju, ali obratite pažnju na jednu stvar

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Koje dijelove mesa sa roštilja ne bi trebalo da jedemo, otkrila je nutricionistkinja Marija Stajić.

 Da li je roštilj loš za zdravlje Izvor: YouTube/Chasing a plate - Thomas & Sheena

Ko ne voli krmenadle, vješalice, vrat, kobasice, ražnjiće, ćevape, pljeskavice, bijelo pileće meso, krilca i slaninu? Mirisi miješanog mesa šire se izletištima, a postoje savjeti koje vrijedi uzeti u obzir. Nutricionistkinja Marija Stajić je nedavno govorila za RTS Ordinaciju, gde je otkrila ključne nedoumice koje vladaju u vezi roštilja. Tom prilikom je otkrila da li meso koje je spolja dobro pečeno, a unutra roze boje, može da bude opasno.

"Crne dijelove bi trebalo odstraniti, to svakako nije poželjno da se jede. Kada presječemo meso, opet je jako bitno da ono unutra bude pečeno, pogotovo mljeveno meso. Često je podložno kvarenju i isto tako kada kupujemo meso, treba da gledamo da bude lijepe rozikaste boje, da ukoliko kupujemo ćevape ili pljeskavice, ukoliko su unutra onako sivkaste boje, to bi ipak trebalo da ne konzumiramo", rekla je nutricionistkinja i otkrila da li je bolje pojesti krilca ili batak.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Ja bih prije batak, ali da sa druge strane bude bez kožice, jer je i ona negdje izvor masnoće i prikuplja sve što nije zdravo, ali generalno, batak možemo da kategorišemo kao crveno meso, opet lako svarljivo", rekla je nutricionistkinja i otkrila koje piće je preporuka stručnjaka.

"Roštilj je prepun soli i mi često imamo tu potrebu da gasimo žeđ, da pijemo nešto uz roštilj. Može da prođe i neko vino, ali najbolje bi bilo da to bude obična voda ili limunada. Kisela voda može da pravi neke digestivne smetnje. Alkohol je šećer, sve to se opet zbućka zajedno i pravi probleme", rekla je nutricionistkinja i dodala da kisela voda može da bude bogata natrijumom i da dodatno utiče na skok pristiska.

BONUS VIDEO: Trik za sočno meso

Pogledajte

00:08
trik za sočno meso
Izvor: TikTok/mannalanier2
Izvor: TikTok/mannalanier2

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop