• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgore što možete da stavite na roštilj: Koje meso da izbjegavate, a koje da kupite za Prvi maj

Koje meso birate za Prvi maj?

 Koje meso izbjegavati za roštilj Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ako vam je Prvi maj prilika da se opustite i zaboravite na zdrave navike, ne znači da morate potpuno da zaboravite i na balans u ishrani. Roštilj često podrazumijeva tešku, masnu hranu, a tu su i zaslađeni sokovi i alkohol koji samo dodatno opterećuju organizam. Sljedećeg dana stižu posljedice, od umora do lošeg varenja.

Ipak, trpeza može da izgleda drugačije, uz pametan izbor namirnica. Ako želite da uživate u roštilju bez griže savijesti, umjesto čaše gaziranog pića, odlučite se za domaću limunadu bez šećera ili čašu crnog vina. A ako ste do sada birali masne kobasice, možda je vrijeme da probate nešto što će vašem tijelu donijeti više koristi nego štete.

Šta bi trebalo da izbjegavate?

Za početak, zaboravite na meso iz prodavnice koje je već marinirano. Takvi proizvodi često sadrže aditive i konzervanse koji nisu dobri za zdravlje. Bolje je da kupite svježe meso i sami napravite marinadu sa prirodnim začinima. Još jedan čest krivac na stolu su industrijski sosovi - puni su šećera i vještačkih sastojaka. Umjesto njih, možete da pripremite svoj umak od jogurta, limuna i svježeg začinskog bilja.

Najbolje meso za roštilj

Ražnjići sa povrćem

Jedna od najljepših i najboljih opcija. Mogu da se kombinuju sa piletinom ili ćuretinom i čine obrok koji prija stomaku. Isprobajte razne kombinacije - tikvice, paprika, crveni luk, patlidžan.

Riba

Idealna za lagan roštilj. Bogata omega-3 masnim kiselinama, riba uvijek donosi benefite za organizam, naročito kad se peče uz povrće.

Bijelo meso

Ako ne možete da zamislite roštilj bez mesa, birajte piletinu ili ćuretinu. Lako se vari, bogato je proteinima i ne ostavlja onaj osjećaj težine koji često prati praznične obroke.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop