Kuhinja

Hrskave krompir palačinke sa pečurkama kao prilogom

Autor Vesna Kerkez

Ove palačinke su savršene kad vam treba nešto brzo, jeftino i domaće – a pečurke ih pretvaraju u kompletan obrok.

Hrskave krompir palačinke sa pečurkama kao prilogom
Izvor: Printscreen/Youtube/Ольга Матвей

Sastojci:

Za palačinke:

  • 1 kg krompira
  • 5 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2–3 kašike brašna
  • So, biber, paprika, bijeli luk u prahu po ukusu

Za prilog:

  • 200 g pečuraka po izboru
  • Malo ulja, so i začini po ukusu

Priprema:

Ako vam je ostalo krompira, a ne znate šta biste s njim – evo recepta koji uvijek uspije i miriše na domaću kuhinju. Krompir palačinke su zlatno-rumene i hrskave, a serviraju se uz topli prilog od pečuraka koje im savršeno prijaju.

Oljuštite krompir i luk, pa ih izrendajte na sitno. Ocijedite višak tečnosti iz smjese, pa dodajte jaje, brašno i začine. Dobro izmiješajte smjesu da se sve poveže. Na tiganju zagrijte ulje i kašikom stavljajte smjesu, blago je poravnajte da dobijete tanke palačinke. Pržite s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu.

U drugom tiganju propržite pečurke na malo ulja dok ne omekšaju, začinite po ukusu. Poslužite palačinke tople, uz prilog od pečuraka sa strane.

(MONDO/Stvar ukusa)