Kuhinja

Ručak za cijelu porodicu "na brzaka": Krmenadle sa sirom

Autor Maja Gašić

Nešto drugačija verzija krmenadli, nećete se pokajati!

Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/bhofack2

Ljubitelji mesa voljeće i recepte za juneće ražnjiće sa povrćem i letnji pileći burger!

Sastojci:

4 svinjske krmenadle

150 g kuvane šunke

200 g kačkavalja

so

biber

brašno

ulje

Priprema:

Svinjske krmenadle oprati i prosušiti papirnatim ubrusom. Dobro natrljati solju i biberom. Krmenadle sa svih strana posuti brašnom. Pržiti ih u tiganju, na vrelom ulju, sa svake strane po 3-4 minuta. Na svaku prženu krmenadlu staviti po jedan komad tanko isječene šunke, a preko posuti narendanim kačkavaljem. Poslagati u pleh za pečenje i peći u rerni, prethodno zagrijanoj na 250°C, otprilike 10-15 minuta, dok se šunka ne zagrije, a kačkavalj rastopi. Služiti toplo, po želji na grilovanom povrću.