Neobična kombinacija koja će vas oduševiti.
Sastojci:
2 jajeta
60 g brašna
1 dl vode
3 kašike ulja
so
isjeckan peršun
Supa:
3,5 l vode
600 g govedine od plećke
500 g junećih kostiju
3 glavice crnog luka sa ljuskom
1 vezica zeleni
1 kašika začina C
1 kašika isjeckanog vlašca
Priprema:
Palačinke: Pomiješati sve sastojke i ispeći malo deblje palačinke. Isjeći ih na tračice. Meso i kosti staviti u lonac, naliti hladnom vodom i ostaviti da se kuva (skidati pjenu). Crni luk u ljusci isjeći na pola, staviti u tiganj bez masnoće i prepeći, pa ubaciti u lonac. Opranu i očišćenu zelen dodati supi nakon sat vremena kuvanja. Kada meso potpuno omekša, procijediti supu i vratiti je u lonac da još jednom provri. Supu začiniti po ukusu, posuti sjeckanim vlašcem i dodati tračice od palačinki.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.