Kuhinja

Dunje punjene neodoljivim filom (RECEPT)

Autor Vesna Kerkez

Prvo se napune, pa se zapeku u rerni - fenomenalne su!

Izvor: YouTube/SoDelicious

Najpopularniji plodovi jeseni kao glavne zvijezde vaše trpeze. 

Sastojci:

8 velikih dunja

4 kašike mljevenih oraha

2 kašike isjeckanih lješnika

1 šaka kandiranog voća

4 kašike meda

1 kašičica cimeta

200 g šećera

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Dunje prepoloviti i izdubiti. Pomiješati mljevene orahe, kandirano voće (ako je potrebno, još ga isjeckati), sitno isječene lješnike, cimet, šećer i med, pa time napuniti dunje.

Po vrhu posuti vanilin šećerom. Ovako nafilovane dunje zamotati kao paketiće u aluminijumsku foliju i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni C, otprilike 45 minuta.

(Mondo.rs)