• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zombijana": Nisam duhovita, ja sam fukara!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Humanitarna izložba karikatura autorke Andrijane Vešović iz Podgorice otvorena je u petak u sarajevskom Art kinu Kriterion.

 "Zombijana": Nisam duhovita, ja sam fukara! Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Andrijana, “tviterašima” poznatija kao Zombijana osmislila je i prezentovala Sarajlijama jedinstven projekat pod nazivom “Zombijana crta Twitter”.

U Kriterionu možete pogledati ilustracije tvitova iz druge, ujedno i posljednje sezone, a postavka je održana u okviru ''POINT 3.0'' konferencije.

Autorku ovog zanimljivog projekta na Twitteru i Facebooku prati preko 80 hiljada ljudi.

U razgovoru za MONDO Andrijana, koja je dizajnerka, ispričala nam je kako je došla na ideju da pokrene jedan ovakav projekat.

''Odlučila sam da preduhitrim samu sebe i obezbijedim sebi posao u struci nakon fakulteta. To je moglo da se desi samo ako kad bih radila danonoćno i odlučila sam da pokrenem projekat koji će me afirmisati'', rekla je Vešovićeva za naš portal.

Svoje radove prvo crta na papiru, a zatim ih skenira i obradi u fotošopu. Kaže da joj, u prosjeku, za jednu ilustraciju treba sat vremena, dok je za one komplikovanije potrebno nešto više vremena.

Ova izložba ima i humanitarni karakter, a kupovinom majica s radovima ove talentovane Podgoričanke, Sarajlije su učestvovale u akciji prikupljanja pomoći uza ugrožene u poplavama u BiH.

"U Srbiji imamo istu situaciju što se tiče poplava. Prvo sam pokrenula kampanju za slanje SMS-a, al’ nije mi bilo dovoljno. Jednostavno sam osjećala potrebu da uradim više. Pogledala sam šta imam od majica koje sam radila privatno za sebe i odlučila da pokrenem humanitarnu akciju za Srbiju. Pošto sam izložbu u BiH trebala svakako imati i znam za nju već duže vrijeme, nakon novonastale situacije odlučila sam da se i u BiH odreknem svog honorara", rekla je za MONDO Vešovićeva.

Koliko su kreativni njeni radovi govori i činjenica da one tvitove koji nemaju humora, Andijana učini duhovitim ilustrovanjem, a na pitanje da li je duhovita i u privatnom životu Vešovićeva je rekla:

''Nisam, ja sam u privatnom životu fukara.''

Pogledajte fotografije sa otvaranja izložbe:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop