• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedor bira najbolji mural

Autor mondo.ba

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora (ULUP) i ove godine raspisalo je međunarodni konkurs za nagradu „Paola de Manincor“ za najbolji mural u Prijedoru.

Nova fasada je odabrana a svoje prijedloge umjetnici i umjetnice mogu slati do 16. jula, poštom ili na e-mail adresu udruženja.

Ove godine glavni dio nagrade "Paola de Manincor" je novčani i iznosi 3.000KM. Pored toga autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena nagradna plaketa te data mogućnost da svoj prijedlog oslika na fasadi u centralnoj pješačkoj zoni u Prijedoru.

Nagrada u čast Paole de Manincor

Paola de Manincor je slikarka iz Lavisa u Trentinu (Italija) koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi. Nagrada je osnovana njoj u čast a rezultat je gotovo dvodecenijske decentralizovane saradnje između Prijedora i bratskog Trenta.

Izložba svih prispjelih prijedloga koji zadovoljavaju kriterije propisane konkursom biće organizovana u nekom od galerijskih prostora u Prijedoru i tom prilikom izrađen i poseban katalog za sve učesnike. Sve informacije vezane za konkurs kao i aplikacioni materijal zainteresovani umjetnici i umjetnice mogu pronaći na internet adresi projekta: www.ulupd.tumblr.com pod sekcijom "KONKURS 2014", ili pišući nam na e-mail adresu [email protected]

Projekat "Prijedor grad murala" podržali su Grad Prijedor, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Autonomna provincija Trento i Opština Lavis. Partneri bez kojih ovaj projekat ne bi bio moguć su Udruženje Projekt Prijedor iz Trenta, Agencija lokalne demokratije Prijedor, Muzej Kozare, Zavod za izgradnju grada Prijedora, Galerija 96, porodica Paole de Manincor i drugi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop