• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanu Zivlaku nagrada "Kočićevo pero"

Autor SRNA

Dobitnik nagrade "Kočićevo pero" za ljeto 2014. godine, koju dodjeljuje Zadužbina "Petar Kočić" Beograd - Banjaluka, je književnik Jovan Zivlak za zbirku izabranih i novih pjesama "Pod oblacima".

Žiri u sastavu Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković dodijelio je Zivlaku ovu nagradu za visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanosti ljepoti Kočićeve misli i riječi, saopšteno je iz Zadužbine "Petar Kočić".

Predsjednik Žirija Nikola Vukolić rekao je da Zivlak, koji je daleko odmakao na nepredvidljivim putevima moderniteta, vezu sa tradicijom održava preko jezika u kojem su najdublji korijeni bića i najiskonskiji slojevi pamćenja.

"Zivlak se uvijek izdvajao i možemo reći da je on jedan od najznačajnijih naših živih pjesnika, što ove nove i odabrane pjesme to najbolje potvrđuju", rekao je Vukolić.

Nagrada "Kočićevo pero" biće uručena u subotu, 12. jula na manifestaciji "Petru za Petrovdan", koja se tradicionalno, više od jednu deceniju, održava u čast velikom bardu pisane riječi Petru Kočiću, u Bačkom Jarku kod Temerina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop