• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Vijećnici otvorena izložba "Sarajevo birvaktile"

Autor Anadolija

Večeras je u sarajevskoj Vijećnici, na 119. godišnjicu zvaničnog otvoranja te "sarajevske ljepotice", otvorena izložba umjetničkih djela iz fundusa Muzeja Sarajeva pod naslovom "Sarajevo birvaktile".

Organizatori izložbe JU Muzej Sarajeva i Gradska uprava Grada Sarajeva su na ovaj način omogućili posjetiocima da u narednih 15 dana u svečanoj sali Vijećnice vide eksponate koji inače nisu dostupni javnosti.

"Jedna od izložbi kojom Muzej želi pokazati dio blaga koje nije izloženo jeste upravo ova izložba 'Sarajevo birvaktile'. Posvećena je ljudima, ulicama i zanatima Sarajeva. Ova djela imaju i dokumentarnu vrijednost", kazao je ministar kulture i sporta u vladi Kantona Sarajevo Samir Rešidat.

Podsjetivši da je na današnji dan prije 119. godina Vijećnica zvanično otvorena, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je kazao da izložba "Sarajevo birvaktile" vraća posjetioce u to vrijeme s kraja 19. i početka 20. vijeka.

Izložena vrijedna djela potpisali su ugledni autori s kraja 19. i početka 20. vijeka, među kojima su i Gabrijel Jurkić, Špiro Bocarić, Karlo Mijić, Ismet Mujezinović, Petar Tiješić, Vojo Hadžidamjanović, Danijel Kabiljo, Roman Petrović, Petar Šain i Đoko Mazalić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop