• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUD "Piskavica" na festivalu u Poljskoj

Autor mondo.ba

Kulturno-umjetničko društvo “Piskavica” će učestvovati na Međunarodnom festivalu folklora “Faces of tradition” koji će se održati od 26. jula do 1. avgusta 2015. godine na više lokacija u Lubuskoj provinciji (Poljska).

Društvo će se predstaviti u takmičarskom dijelu programa sa Igrama sa Kozare, Krajiškim igrama iz okoline Banjaluke, Igrama sa planine Grmeč i Saborskim igrama iz stare Banjaluke. Takođe, u umjetničkom programu predstaviće se svirač na tradicionalnom instrumentu Kozare (tambura trožica), izvorna muška i ženska pjevačka grupa, vokalni solisti i narodni orkestar.

U okviru festivala, Društvo će prezentovati tradicionalnu narodnu nošnju sa Kozare, tradicionalno jelo “Bunjgur”, a i održaće predavanje i radionicu tradicionalnog plesa sa kozare (kozaračko kolo).

Pored KUD “Piskavica” na festivalu “Faces of tradition” predstaviće se i ansambli iz Kolumbije, Meksika, Poljske, Senegala i Turske.

“Faces of tradition - Međunarodni festival folklora Zielona Góra 2015" će se održati na području Zelene gore, Lagova i drugih gradova Lubuske provincije. Festival je nastavak međunarodnih festivala folklora koji se, u organizaciji Regionalnog centra kulturne animacije, organizuju više od 50 godina, a na kojem učestvuju grupe iz cijelog svijeta i takmičarskog je karaktera.

U sklopu festivala, u 2015. godini, organizovaće se ciklus istraživanja, koncerti u obliku folklornih predavanja, koncerti folk bendova, takmičenje za soliste "pjevači u Ochla", radionice, ulični performansi, defilei, izložbe zanatskih proizvoda i tradicije, degustacija tradicionalnih jela i dr.

Sve planirane aktivnosti festivala de se održati u Starom Gradu Zelena Gora, u Lubuskom pozorištu i amfiteatru i na vanjskim pozornicama u gradovima Lubuske regije.

Više o festivalu možete pronadi na internet stranici festivala: http://facesoftradition.pl/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop