• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Artan Lili i Vladimir Arsenijević na BL' ART-u!

Autor mondo.ba

Četvrti po redu BL' ART festival održaće se od 27. do 29. augusta u banjalučkom DKC Incel, a ovogodišnja tema festivala je "Dekonstrukcija (ne)kulture – (re)konstrukcija“.

 Artan Lili i Vladimir Arsenijević na BL' ART-u Izvor: You Tube/MONDO kolaž
Izvor: You Tube/MONDO kolaž

Banja Luka Art Festival (BL’ART) je regionalni festival nezavisne umjetničke scene, koji okuplja vodeće umjetnike, radnike u kulturi i aktiviste.

U muzičkom programu, koji prati sva tri dana festivala nastupaju bendovi ST!llness iz Hrvatske, Voda Nad Vodama iz Novoga Sada, Artan Lili iz Beograda, Shizomantra iz Banjaluke i DJ Marie Cherie, Banjalučanka sa trenutnom adresom u Beču.

Posjetioci festivala imaće priliku da posjete predavanja Vladimira Arsenijevića, književnika, publiciste i muzičara koji dolazi iz Srbije, čija je knjiga "U potpalublju" je nagrađena NIN-ovom nagradom za književnost.

Drugo predavanje na temu roda u klasičnom partizanskom filmu održaće Nebojša Jovanović iz Sarajeva.

U sklopu programa projekcija filmova, biće prikazana dva ostvarenja crnogorskog reditelja i aktiviste Mladena Ivanovića, film "Godovi" i "Između rijeke i ljudi". Tim HCKR će se predstaviti filmom Inge Kukobat "Delirium", eksperimentalni film čije značenje proizilazi iz podsvjesnog. Publika će moći da pogleda i kratki film "Sumrak zora" autora Aleksandra Markovića koji je imao nedavnu premijeru.

Za performativni dio programa je zadužena TANKA, kolektiv iz Tuzle koji će se predstaviti projektom QUEEF-a koji se sastoji iz 2D izlaganja (izložba i plakat) i 3D izlaganja (odjevni predmeti, reklamna galanterija).

U alternativnoj galeriji DKC Incel-a biće postavljena izložba strip crtača i ilustratora Enisa Čišića, koji između ostalog radi i za Marvel Comics, a posjetioci će imati priliku da saznaju više o njegovom radu i stripu tokom čitavog festivala.

Drugi dio galerije je predviđen za promociju muzičkih i medijskih kuća, portala i udruženja nezavisne alternativne kulturne scene. Gosti su Marko Ristić, glavni urednik Nocturne magazina iz Srbije, Arnel Šarić, glavni urednik i novinar online magazina i radio emisije Izvan Svake Kontrole iz Sarajeva, Reggae HR iz Hrvatske i banjalučki BL BOOM Alter-Culture Association.

U prostoru galerije održaće se i promocija knjige "Bantustan" u izdanju Kluba putnika, autora Uroša Krčadinca, Marka Đedovića i Lazara Pašćanovića.

Dnevni program festivala je predviđen i za graffiti i street art umjetnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji će oslikavati Društveno Kulturni Centar Incel.

Banja Luka Art Festival 2015 organizuje Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista "GETO", sa partnerima CK-13 iz Novog Sada i AKC "Attack" iz Zagreba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop