• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba slika Dragice Gačić Tešić u Laktašima

Autor mondo.ba

JU "Centar za kulturu i obrazovanje" Laktaši vas poziva na otvorenje izložbe slika Dragice Gačić Tešić. Izložba će biti otvorena u Galeriji JU "Centar za kulturu i obrazovanje" Laktaši, u utorak, 15. marta 2016. godine u 19 časova.


Svojim prvim istupom pred publiku u galerijskom prostoru, umjetnica će predstaviti svoj dugogodišnji rad na polju slikarstva. U svom tradicionalnom izrazu Dragica se bavi pejzažom, mrtvom prirodom pa i aktovima, u različitim tehnikama, a ponajviše akvarelom. Svojim bogatim kolorom sve slike bude pozitivna osjećanja kod posmatrača, budući da su skoro sve boje zastupljene na paleti, te vješto kontrolisane daju nam jedan harmoničan prizor. U svom izrazu umjetnica teži da što realnije prikaže svoje motive, te bez potrebe za nekom dubljom analizom ostavljaju posmatraču sav prostor samo za uživanje u veselim motivima punih boja i svjetlosti. Za sve slike možemo upotrijebiti čuvenu frazu da vrijede hiljadu riječi – jer su veoma narativne, pa su tako i običnom posmatraču lako čitljive i razumljive, jer govore univerzalnim jezikom koji je poznat svima. Dragica nudi jedno bogatstvo vizuelnih doživljaja i uvodi nas u vlastiti svijet u kome ostvaruje jasne estetske doživljaje.

BIOGRAFIJA

Dragica (Gačić) Tešić rođena je 1944. godine u selu Lipe kod Smedereva. Osnovnu školu pohađa u Smederevu a srednju u Požarevcu. Za nastavnika srpsko-hrvatskog jezika i jugoslavenske književnosti na Višoj pedagoškoj školi u Kragujevcu završava 1967. godine. Poslije desetogodišnjeg rada u Kriškovcima, prelazi u Osnovnu Školu „Mladen Stojanović“ u Laktašima, gdje je radila do 1994. godine i poslije toga odlazi u Švedsku.

Interesovanje za slikarstvo pojavilo se u pedesetim godinama.

Prva saznanja i upute dobija od Dobrivoja Stamenkovića koji je bio već poznati slikar u Landskroni, u malom gradiću Švedske.

Poslije toga slijede kursevi kod Roja Everstena i Benkta Andersona.Oko pedesetak njenih slika krase domove u Landskroni, u kome boravi povremeno, poslije odlaska u penziju.

Imala je više samostalnih i kolktivnih izložbi. U emisiji „Ognjište“ koja je snimana u Kriškovcima, takođe je izložila svoje slike. I dalje sa velikom ljubavlju slika. Učestvovala je na više kolektivnih izložbi i kolonija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop