• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanka predstavila "Boje u ljudima"

Autor mondo.ba

Izložba likovnih radova "Boje u ljudima" otvorena je u ponedjeljak, 21. marta u Banjaluci.

Isidora Branković, mlada banjalučka umjetnica, predstavila je u Kulturnom centru „Banski dvor“ svojih 16 radova, a mnogobrojni ljubitelji umjetnosti pozdravili su početak njenog stvaralaštva.

„Mladi autori su ograđeni od tokova i kodova savremene umjetnosti, a to je prostor čiste i krajnje iskrene potrebe za stvaranjem. Neizbježna je režija događaja i doživljaja na slikama koje, vjerujem, gradi svjesno i samokritično. Čovjek je za nju zagonetka i široko polje istraživanja“, istakao je Renato Rakić, magistar likovne umjetnosti iz Banjaluke, koji je i otvorio izložbu.

Isidora Branković trenutno pohađa srednju Ekonomsku školu i uporedo razvija svoje likovno stvaralaštvo. Prema njenim riječima, potrebu za slikanjem osjetila je u ranom djetinjstvu, a da inspiraciju pronalazi u posmatranju mimike lica i ljudskih pokreta, potvrđuje i ova izložba.

„Moram priznati da me je lična radoznalost, koja se ogledala u posmatranju ljudi sa kojima sam se susretala, navela da stvorim radove koje možete da vidite. Nadam se da ću i ja, nekad u budućnosti, biti u prilici da podržim mlade umjetnike, jer sada vidim koliko znači podrška te vrste“, istakla je Isidora u svom obraćanju prisutnima.

Potencijal ove umjetnice prepoznali su brojni zaljubljenici u umjetnost čemu je posvjedočio i izložbeni salon koji je bio suviše tijesan za prisutne. Svi zainteresovani će imati priliku da pogledaju Isidorino viđenje „Boja u ljudima“ do 15. aprila, do kada će ova izložba biti otvorena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop