Saveti

Da ne curi na sve strane: Savršen trik o pravilnom konzumiranju burgera

Autor Dušan Volaš

Kako vam ne bi "curilo na sve strane", primijenite savršen trik o pravilnom konzumiranju burgera, hamburgera i pljeskavica!

Izvor: Shutterstock/Odua images

Da li ste ikada došli u situaciju da ne naručite burger iako želite, samo zato što vam je nezgodno da ga pojedete?

Mnogi imaju metodu da ga jedu iz dva dijela, ali na taj način gubite cjelokupan ukus ovog specijaliteta.

Možda će vas zanimati

Vjerovali ili ne, postoji savršen trik za pravilnu konzumaciju burgera. Ako ga primijenite, vidjećete da će svi prilozi ostati na mjestu, a ne u kutiji ili tanjiru nad kojim jedete.

Kuvar Fat Hipo, koji je zadužen za čuvene burgere u najpoznatijim restoranima širom svijeta, otkrio je da se tajna krije u konzumaciji "naopačke".

Prema njegovim riječima, gornja strana pljeskavice je znatno deblja od donje. To znači da donja lepinja može da upije mnogo više tečnosti od priloga, što je čini gnjecavom. Ako okrenete burger naopačke, gornja lepinja će biti na dnu, a ona je suvlja i čvršća, pa samim tim prilozi neće ispadati.

"Koristimo odnos 60:40 kada sječemo lepinju. Jedini ispravan način da pojedete pljeskavicu je da je podignete i okrenete naopako, tako da debela lepinja bude dole, upijajući svu tečnost od priloga i mesa", otkrio je kuvar.

(MONDO)