• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć kad je Pavkov srušio Liverpul: Zvezdaši možda ne znaju gdje je sad, ali ovaj dan mu nikad neće zaboraviti

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U 24 mjeseca visoki centarfor crveno-bijelih prešao je put od apsolutnog heroja istorijske pobjede, pa do skrajnutog rezerviste, koji je daleko od prvog plana. Na današnji dan je učinio da "Marakana" zadrhti.

 Dan kada je Milan Pavkov srušio Liverpul FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Prije tačno dve godine, Milan Pavkov (26) legao je na spavanje kao najvoljeniji čovjek među navijačima Crvene zvezde. Nekoliko sati ranije golovima je srušio moćni Liverpul, koji je te sezone postao prvak Evrope i donio crveno-bijelima jednu od najvećih pobjeda u novijoj istoriji, ali i ne samo novijoj.

Marinov centaršut iz kornera i udarac glavom diva iz Begeča za 1:0, a onda i Marinovo dodavanje i njegov šut sa oko 25 metara za 2:0. Sve je bilo gotovo za manje od pola sata. Navijači Zvezde u pola noći bi se sjetili kako su izgledale obje situacije, bez greške.

Podsjetite se.

Godinu kasnije, Milan Pavkov ponovo je mogao da se proslavi. Ponovo je bila Liga šampiona, ponovo je gost došao iz Engleske, ali ćutljivi centarfor protiv Totenhema nije uspio da se proslavi. Pri rezultatu 0:0 mogao je da bira u koju stranu da šutira Ugu Lorisu, ali je Francuz odbranio, a "pijevci" potom ubjedljivo pobijedili - 4:0.

Podsjetite se i tog momenta...

I na početku drugog dela tog meča imao je veliku šansu i ponovo nije uspio. Prosto, to nije bio onaj Pavkov koji je pucao od samopouzdanja godinu ranije. Zato se i Marko Marin ljutio na njega u ovoj situaciji, pri vođstvu "pijevaca" 1:0.   

Godinu kasnije, ovog petka, Crvena zvezda slavi važnu pobjedu protiv Genta koja je približila plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope, a Pavkova više nema u prvom planu. Iako je i dalje tu, u klubu.

Tačno dvije godine poslije istorijske noći protiv Liverpula i poslije neuspješnog transfera u Kinu u leto 2019, Pavkov je i dalje vlasnik crveno-bijele "devetke", pod ugovorom je do 2023, ali njegov značaj ni izbliza nije kao te jeseni kada je glavom i nogom rušio moćnog Virdžila Van Dajka i ekipu.

Ove sezone, Pavkov je u Evropi odigrao samo pet minuta na gostovanju Hofenhajmu u prvom kolu grupne faze Lige Evrope, a u Superligi je počeo da dobija šansu krajem septembra. Stanković ga je uvodio u igru sa klupe u četiri utakmice, ali plan sa njim kao "džokerom" nije upalio ni u derbiju, ni u meču protiv Javora na "Marakani".

Prošle noći protiv Genta Pavkov je na svoj "praznik" bio u sastavu, ali nije ulazio u igru. S obzirom na tok rezultata, Stankovićev pomoćnik Nebojša Milošević nije ni imao potrebu da uvodi još jednog napadača, mada s obzirom na njegove nastupe pitanje je da li bi i u drugačijoj situaciji dobio prednost u odnosu na, na primjer, Vukanovića.

Izvor: MN PRESS

Priča o Pavkovu u Zvezdi jedna je od onih koje odudaraju od šablona. Pretprošle jeseni dao je sve što je šutnuo ka golu, uključujući i hitac sa više od 20 metara u derbiju, koji je bio još atraktivniji od pogodaka protiv Liverpula. 

Ispostavilo se da je to bio njegov "pik" u crveno-bijelom i bljesak koji nije uspio da održi i u narednim (polu)sezonama, a ni da naplati transferom i bogatijim ugovorom. 

Dve godine kasnije i dalje je tu, kao rezervna opcija za Superligu i teško je predvidjeti kako će se dalje razvijati i njegova situacija u klubu i karijera. Sigurno je samo to da će svaki 6. novembar buditi posebne emocije kod svih zvezdaša, podsjetiti ih na njegovu partiju života i prepjev navijačke pjesme: "Hej Pavkov, skoči, daj gol glavom...".

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC