• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić pred Željezničar: Neka igra bude i "bljak", ali da pobijedimo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Borac se nigdje nije brukao. Mogu da prihvatim da je odigrao tri loša poluvremena i da ima tri boda manje od planiranog, ali nije se brukao", prokomentarisao je trener banjalučkog Borca pojedine novinske naslove.

 Premijer liga BIH 14 kolo Borac - Željezničar najava Vlado Jagodić Đorđe Milojević  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nakon sarajevskog derbijaodigranog u srijedu m:tel Premijer liga BIH nastavlja se duelima 14. kola, koje će obilježiti derbi između Borca i Željezničara.

Ovaj meč igra se u ponedjeljak od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci, a Borac će pokušati da se iskupi za minimalan poraz od Slobode kojim je nastavljen niz neuspjeha na gostujućem terenu.

Možda će vas zanimati

 "Raduje me što se konačno završava niz nezgodnih gostovanja. Sada ulazimo u seriju utakmica koji će pokazati naš identitet, pokazaćemo što se kaže ili jesmo ili nismo“, rekao je trener Borca Vlado Jagodić i dodao:

"Utakmica u Tuzli je bila loša drugo poluvrijeme. Željezničar je u međuvremenu na individualni kvalitet Alispahića postigao gol protiv Sarajeva i ta utakmica je otišla u potpuno drugačijem smjeru. Pokušavamo da vratimo ekipu, imamo dovoljno vremena, a i poslije ove utakmice slijedi reprezentativna pauza tako da imamo vremena za pregrupisavanje".

Strateg Borca osvrnuo se na novinski naslov objavljen u jednom dnevnom listu.

"Borac se nigdje nije brukao. Mogu da prihvatim da je odigrao tri loša poluvremena i da ima tri boda manje od planiranog, ali nije se brukao. Da moramo bolje i žustrije to je jasno", istakao je Jagodić i potom se vratio utakmici koja ga očekuje za tri dana.

"Kući igramo dominantnije. Biće teža utakmica protiv Željezničara, ali Borac je Borac i igramo na svom terenu. Željezničar ima niz od godinu dana bez poraza na gostovanjima, zna da odgovori izazovu, ali nama je ova utakmica izazov, jer smo pokazali da možemo da igramo kod kuće, da možemo da budemo žustri, čvrsti i ne vidim razlog zašto bismo trebali da strepimo. Ne možemo da budemo nezadovoljni trenutnom pozicijom, pobjedama protiv direktnih rivala mi ćemo i dalje ostati konkurentni za vrh. Mislim i da Željezničar treba da razmišlja o nama. Igraju najbolji domaćin protiv najboljeg gosta, očekujem dobru utakmicu“.

Pred dolazak Željezničara Jagodić rezultat stavlja u prvi plan i neće biti nezadovoljan ako Borac do pobjede dođe bez neke lijepe igre.

"Igrači su se nakon ovog poraza osvijestili, što bi rekao moj kolega, siguran sam da se neće naljutiti, volio bih da odigramo 'bljak', ali da pobijedimo. Raščistili smo mnoge stvari u svlačionici, igračima je jasno da nose dres koji ima sređenu situaciju na svim poljima. Iznenadiće vas što neki neće biti ni među 20. Sastav će se znati sat i po pred utakmicu, čak ću odustati od nekih svojih principa. Nema toplo-hladno, mora to da bude toplo stalno, naš cilj je jasan, a to je Evropa", poručio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Štoper Borca, mladi Đorđe Milojević poručio je da će se on i njegovi saigrači maksimalno potruditi da dođu do pobjede, kao i da ne prime gol.

"Maksimalno smo motivisani, nadamo se da ćemo se vratiti na pobjednički kolosijek i priključiti se timovima u samom vrhu tabele. Oni su iskusna ekipa, znamo njihove kvalitete, ali mi igramo na našem terenu i želimo da upišemo pobjedu. Proteklih dana pripremamo se, što se kaže namještamo glavu i potrudićemo se da ne primimo gol", rekao je Milojević

M:tel Premijer liga BIH, 14. kolo

Subota

Mladost DK – Sloboda 13.00
Olimpik – Krupa

Nedjelja

Tuzla siti – Sarajevo 13.00
Velež – Široki Brijeg 15.00
Radnik – Zrinjski 17.00

Ponedjeljak

Borac – Željezničar 18.00

Tabela: Sarajevo 33, Željezničar 29, Borac 24. Zrinjski 22, Široki Brijeg 21, Tuzla siti 20, Velež 19, Sloboda 17, Mladost 13, Radnik 11, Krupa 7, Olimpik 6

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj Borac

Ciljevi se promjenili ? Zar nisi govorio da ćemo biti šampioni ? Ja se nadam pobjedi u Mostaru , a ako ne bude samo se povuci i to je to ...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC