• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo demantovalo Amara Osima: Smeta vam termin derbija, a vaš klub je htio da tad igramo!

Autor Dragan Šutvić

"Rat" sarajevskih rivala nakon 121. derbija

 Sarajevo Željezničar izjava Amar Osim reakcija Sarajevo Izvor: Promo/FK Krupa

Sarajevo i Željezničar su u srijedu, po 121. put, odmjerili snage, a meč na stadionu "Koševo" završen je podjelom bodova (1:1).

Osim pogodaka Amara Rahmanovića i Mehmeda Alispahića, meč je obilježio i trener gostujućeg sastava, Amar Osim, koji je na konferenciji za novinare nakon meča iznio tvrdnje da je prvenstvo, zbog termina odigravanja ovog meča, "pomalo i neregularno".

Možda će vas zanimati

"U drugom poluvremenu smo bili svježiji od Sarajeva koje je igralo puno manje nego mi koji igramo svaki 2-3 dan, i imam žal što nismo igrali kada su oni bili umorni, a mi odmorni. To je malo prvenstvo čak učinilo neregularnim. Podsjetiću da, zadnji put kada smo im pet komada spucali, igrali su tri dana prije sa nekim, a mi bili svježi, pa smo im pet spucali. Ja tačno znam što oni nisu htjeli da igraju sa nama kad su bili umorni i što su tako naštimali. Ali, gotovo sada", rekao je Osim predstavnicima medija.

Na te Osimove tvrdnje reagovao je "bordo" klub, koji je na zvaničnom sajtu objavio dopis Fudbalskog kluba Željezničar od 7. oktobra, a u kojem je navedeno je da klub sa Grbavice taj koji je tražio da se 121. sarajevski derbi igra četvrtog novembra.

Aktuelni šampion BiH je na sajtu kluba objavio dopis rivala, koji potpisuje generalni sekretar Faruk Brković, te vlastiti dopis, koji potpisuje generalni direktor Sabrina Buljubašić, a u kojem je ističe da se Sarajevo zalagalo da se utakmica odigra 28. oktobra.

Izvor: FK Sarajevo

Izvor: FK Sarajevo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC