• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić "uzvratio" Osimu: Pristali smo da odgodimo meč da oni odmore, dali smo 4 gola odmornom Želji!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Mi svakog ugostimo na sportski način i pokazali smo to pomjeranjem utakmice za dva dana. Odgodili smo meč da Željo bude odmoran i odmornom Željezničaru dali 4 gola", rekao je trener Borca poslije velike pobjede u Banjaluci.

 Premijer liga BIH Borac - Željezničar izjava Vlado Jagodić - Amar Osim Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crveno-plavi su sa 4:3 savladali Željezničar i nanijeli mu prvi gostujući poraz poslije godinu dana, te prišli klubu sa Grbavice na samo dva boda.

Možda će vas zanimati

 "Hvala Amaru i Željezničaru na čestitkama, mislim da smo mi to zaslužili, kao što su i oni zaslužili na Grbavici kada smo mi izgubili 2:1. Postići četiri gola ekipi koja je primila 6 u dosadašnjih 13 kola mislim da je vrijedno pažnje", bio je prvi komentar trenera Borca Vlade Jagodića poslije utakmice.

"U prvom poluvremenu izašlo smo mnogo ofanzivno i mnogo rizično, rizikovali smo, a čak i dva igrača koji nisu za 60 minuta igre, odigrali su 75, to su Meleg i Subić i čestitam im. U tome je još draža pobjeda, pogotovo što smo pobijedili protivnika koji godinu dana nije imao poraz na gostujućem terenu. Ono što je najbitnije za nas su ova tri boda i što je Gradski stadion neosvojiv, nadam se da će  tako i biti u budućnosti", istakao je Jagodić i osvrnuo se na drugo poluvrijeme

"Pričati o Željezničaru, a reći sve najbolje za njihovu igru, gdje oni melju protivnika u drugom poluvremenu. Nismo to dozvolili, ali nismo ni očekivali da ćemo primiti odmah gol. Privodili smo utakmicu sa što manje rizika, ali znao sam da imamo pojedince koji mogu da riješe svaku utakmicu. Nagradilo nas je, Goran je postigao prelijep gol. Mislim da se ovakvim utakmicama možemo dičiti svi. I mi i protivnici“, poručio je strateg Borca.

Njegov kolega na drugoj strani, Amar Osim na konferenciji za medije poslije utakmice mnogo više od same utakmice pričao je o stvarima mimo terena te žestoko kritikovao organizaciju utakmice tvrdeći da je njoj prisustvovalo 150 navijača i da pravila i protokoli ne važe za sve jednako.

Jagodić se osvrnuo na to podsjećajući svog kolegu na sportski gest Borca koji je pristao na pomjeranje utakmice koje je tražio Željezničar jer je u srijedu igrao zaostali sarajevski derbi.

"Mi svakog ugostimo na sportski način i pokazali smo to pomjeranjem ove utakmice za dva dana. A znate kako drugi klubovi to rade...“ krenuo je Jagodić, nakon čega ga je Osim nakratko prekinuo da potvrdi i dodao da je zaboravio da kaže u svom izlaganju.

"Zato ja ne zaboravljam da kažem", odgovorio je Jagodić i nastavio: "Dali smo saglasnost da se utakmica pomjeri dva dana da bi Željezničar bio odmoran, a to je velika stvar. Borac je večeras dao četiri gola odmornom Željezničaru, poslije derbija u kojem je Željezničar bio bolja ekipa", istakao je Jagodić i na kraju čestitao svojim igračima.

"Imamo kvalitet, kad smo svi u utakmici onda možemo mnogo da uradimo. Nadam se da će svaka naredna utkamica biti sve bolja. Velike čestitke mojim igračima, svaka im čast za ovo večeras“, rekao je strateg Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC