• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon rukometa, dešava se i u fudbalu: Igrao utakmicu iako je morao da bude u IZOLACIJI!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaler iz Šekovića požurio sa povratkom na teren.

 Fudbaler igrao na utakmici Šekovići - Janja a morao da bude u izolaciji Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Nakon što smo imali slučaj u bh. rukometu da igrači Bosne iz Visokog koji imajusimptome korona virusa odigraju prvenstveni meč, slično se desilo i u fudbalu.

Policijska uprava Zvornik saopštila je da je muškarac I.N. iz Šekovića igrao na fudbalskoj utakmici u ovom naselju iako je imao rješenje o izolaciji, nakon čega su o ovom događaju obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo.

Možda će vas zanimati

U pitanju je utakmica Regionalne lige Istok između OFK Šekovići i OFK Janja 2009, a navedeni igrač je Ivan Ninić, inače kapiten ekipe.

Predsjednik OFK Šekovići potvrdio je Mondu da je Ninić odigrao meč, te da je on upravo prebolovao koronu.

"Mi smo obavijestili Savez kada su njega stavili u izolaciju zbog korona virusa, ali sve što su nam rekli da se on vodi kao povrijeđen igrač. Kada je u pitanju ova utakmica on je došao i rekao nam da mu je izolacija smanjena sa 14 na 10 dana, a pošto je tih deset dana isteklo on je igrao. Ne znamo ko ga je obavijestio, na kraju se ispostavilo da on nema papir da je završio sa izolacijom i ispao je problem, došla je policija i on će biti kažnjen", rekao je Đukanović.

Trener Šekovića Slađan Stanković rekao je da nije imao informaciju da Ninić ne može da nastupi te istakao da je jedini pravi način da se ekipe sačuvaju od rizika testiranje dva,tri dana prije utakmicu, ali da je to neizvodivo, posebnom u nižim rangovima takmičenjima.

"Prema informacijama koje sam dobio prije same utakmice usmeno igrač Ninić je  mogao da nastupi. Nikakve sugestije nisam dobio ni od koga da nije imao pravo nastupa. Sam sistem retestiranja i nije obavezujući, koliko znam. Sam sistem provjere  svih igrača ostavlja puno prostora za prenos kovida tako da jedini siguran način je karantin za igrače, ovo ostalo je sve nedorečeno. Nikakve upute o izolaciji nismo ni dobili i mislim da su bespotrebne. Ninić ukoliko se oglušio o upute o izolaciji snosiće odgovornost. Jedini ispravan način su testiranja dva-tri dana pred utakmice što smatramo neizvodivim", rekao je Stanković u izjavi za MONDO.

Ninićeva ekipa pobijedila je goste rezultatom 6:1, ali je kapiten Šekovića očigledno požurio sa povratkom na teren, zbog čega će sada trpiti sankcije.

Policija je o ovom događaju obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

Policijska uprava Zvornik apelovalajena građane da se ponašaju odgovorno i poštuju zaključke Republičkog štaba za vandredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kako bi spriječili da neodgovornim ponašanjem ugroze svoje i zdravlje drugih ljudi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC