• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Pandev: Nastup na EURO bio bi ostvarenje sna! Uvjeren sam da ćemo pobijediti Gruziju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Svjestan sam da mi je ovo posljednja prilika da igram na Evropskom prvenstvu. Radujemo se utakmici i želim da se svi na kraju radujemo", kaže kapiten Sjeverne Makedonije.

 Goran Pandev pred baraž za EURO, Gruzija - Sjeverna Makedonija Izvor: Aleksandar Kokovic/© MN press, all rights reserved

Goran Pandev (37), kapiten fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije, meč s Gruzijom u Tbilisiju u finalu plej-ofa za plasman na EURO ocijenio je "najvažnijom utakmicom u njegovoj dugogodišnjoj karijeri".

Možda će vas zanimati

"Dvoboj s Gruzijom najvažniji je u mojoj dvadesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Nadam se da ćemo se konačno radovati i da će se moj san ostvariti. Imam bezbroj utakmica, puno finala, ali igranje u dresu reprezentacije je nešto posebno za mene i sve momke iz reprezentacije. Optimista sam da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Imamo kvalitetne igrače, u reprezentaciji je stvorena hemija kakvu nikada prije nisam vidio. Moramo samo igrati onako kako trener zahtijeva od nas, samo da budemo zdravi. Selektor Igor Angelovski je sjajno odradio posao. Svi se u reprezentaciji osjećamo kao porodica. Velika je želja za uspjehom", izjavio je za Pandev, a prenijela agencija "Anadolija".

"Uvjeren sam da ćemo pobijediti Gruzijce, samo da ostanemo mirni. Svjestan sam da mi je ovo posljednja prilika da igram na Evropskom prvenstvu. Radujemo se utakmici i želim da se svi na kraju radujemo".

Prema mišljenju mnogih, Pandev, koji je za nacionalni tim Sjeverne Makedonije odigrao 108 utakmica postigavši 34 gola, "najbolji je fudbaler svih vremena ove balkanske države". Fudbaler koji je karijeru počeo u Belasici iz rodne Strumice, grada na jugoistoku Sjeverne Makedonije u blizini tromeđe svoje zemlje s Bugarskom i Grčkom, nastupao je za brojne slavne klubove, turski Galatasaraj, kao i italijanske Inter, Napoli i Lacio. Sada je prvotimac Đenove.

Utakmica finala plej-ofa za plasman na EURO između Gruzije i Sjeverne Makedonije igra se sutra u Tbilisiju, 12. novembra, s početkom u 18 sati po srednjeevropskom vremenu. Koja god od reprezentacija da pobijedi biće joj prvi plasman na završni turnir šampionata Starog kontinenta koji će se iduće godine odigrati prvi put u formatu s 24 državna tima.

Osim duela u Tbilisiju, u četvrtak će se odigrati još tri utakmice finala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. U Beogradu Srbija - Škotska, u Belfastu Sjeverne Irska sastaje se sa Slovačkom, dok će u Budimpešti Mađarska biti domaćin Islandu. Sva tri susreta zakazana su za 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu.

(mondo.ba/Anadolija)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC