• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija potcjenjuje Škotsku, a to je opasno": Biće teže nego protiv Norveške, "orlovi" moraju da budu pametni

Autor Dragan Šutvić

Još dvije i po sedmice su ostale do utakmice godine.

 srbija-skotska-finale-baraz-liga-nacija-evropsko-prvenstvo-euro-kvalifikacije-zoran-filipovic-skaut Izvor: MN PRESS

Norveška je odavno arhivirana, vrijeme je za Škotsku. Fudbalska reprezentacija Srbije želi da se plasira na Evropsko prvenstvo po prvi put poslije 20 godina, a na tom putu biće im Ostrvljani 12. novembra.

Meč će biti igran u Beogradu, a skaut reprezentacije Srbije detaljno analizira narednog rivala "orlova".

Možda će vas zanimati

Zoran Filipović je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, reprezentativac i bivši selektor Crne Gore. On je među prvima upoznao selekciju Škotske.

"Ima potcjenjujucih tonova na adresu rivala, a radi se o selekciji koja se nalazi u velikom rezultatskom usponu, prvoplasiranoj u svojoj grupi Lige nacija, reprezentaciji naoružanoj ogromnim samopouzdanjem. Nama je jasno da nas očekuje veoma teška i zahtevna utakmica", ističe Filipović.

Na putu do finala baraža za plasman na EURO, Škotska je eliminisala Izrael.

"Radi se o izuzetno fizički moćnoj selekciji, taktički veoma disciplinovanoj, tehnički ne toliko jakom, ali sve do nadoknađuju fanatičnom borbenošcu i trkom u kojoj svi rade jedni za druge. Malo golova postižu, ali ih malo i primaju, imaju niz od sedam vezanih pozitivnih rezultata. Mnogo argumenata ide u prilog činjenici da nas očekuje izuzetno teška utakmica."

U selekciji Škotske je nekolicina igrača koji uspješno nastupaju u Premijer ligi.

"Ima ih koji s velikim uspjehom igraju u Premijer ligi, Robertson zajedno sa Aleksandrom-Arnoldom čini možda i najbolji bekovski par na svijetu, Mektominej je standardan u Junajtedu, Mekgi igra za Aston Vilu... Sjajni igrači su i Mekgregor i Kristi iz Seltika. Imaju dobre pojedince, ali i hemiju kao tim. Naravno, imamo mi moćne igrače, ali ponavljam, Škotska zaslužuje respekt, nikako potcjenjivački odnos prisutan u dijelu naše javnosti."

I Škoti dugo čekaju na plasman na Evropsko prvenstvo.

"Imaju i oni ogroman motiv, ne samo zbog plasmana, vec i činjenice da su praktično domaćini prvenstva Evrope. Naši mečevi u grupi igraju se u Glazgovu i Londonu. Ponavljam, mnogo je faktora u igri. Istina je takođe da smo mi domaćini, ali igra se bez publike, tako da tu i nema mnogo prednosti. Očekuje nas, uglavnom, veoma težak meč, teži nego protiv Norveške. Ja sam uvjeren da je kvalitet na našoj strani i ukoliko ponovimo izdanje protiv Norveške, vjerujem da ćemo se svi radovati. Ponavljam, ipak, respekt za Škote koji igraju taj fudbal po vertikali, forsiraju za mnoge prevaziđeni ostrvski fudbal, sa dugim loptama, opasnim prekidima. Nisu atraktivni, dosadni su za gledanje, ali na terenu znaju da budu veoma neugodni. Zato moramo da budemo pametni, ali da imamo duh kao u Oslu. Srbija je zaslužila da ide na EURO", zaključio je Filipović.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC