• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretrčao sam 15 kilometara protiv Norveške, a mogao sam još: Reprezentativac Srbije je prava mašina otkad je vegan!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Mnogi su ga otpisali kada je otišao u Kinu, ali on se vratio u Evropu i deluje da je u boljoj formi nego ikad.

 Pretrčao sam 15 kilometara protiv Norveške, a mogao sam još: Reprezentativac Srbije mašina vegan Izvor: MN PRESS

Nemanja Gudelj je posle sjajne karijere u Holandiji otišao u Kinu i tada su mnogi mislili da je "ozbiljan fudbal" za njega prošlost. Ipak, on se iz Kine vratio prvo u Sporting, a onda u Sevilju i sada je u životnoj formi. 

Posebno su impresivne njegove brojke kada je u pitanju trčanje. Na svakom meču je među najvrednijim fudbalerima, a razlog za to je promena ishrane. 

Možda će vas zanimati

“Pitaju to često, jer pretrčao sam, ne znam, kilometar više od Hezusa Navasa, a on inače trči mnogo. To je do dijete, jedem slično kao vegan. Nema mesa, nema ribe, mlečnih proizvoda, sira, mleka, jaja. Počeo sam, ima već četiri godine. I od tada se osećam mnogo jači. Mnogo sam izdržljiviji, oporavak mi je mnogo brži. Nisam čak ni imao osećaj da sam trčao toliko. Ono, posle 90 minuta jesam bio umoran, ali mogao sam još“, ispričao je Gudelj u intervjuu za Mocart sport.

Nije siguran da može da istrči dve utakmice, ali jednu sa produžecima, kao protiv Norveške, može vrlo lako! 

“Dobro, ne znam baš tačno da li dve, ali recimo protiv Norveške, posle 120 minuta zbog produžetaka... Opet, jesam bio umoran, mislim da sam pretrčao 15 i nešto kilometara, ali nisam bio mrtav. Sledeći dan sam bio skroz OK. Mišići nisu bili preteški, pa sam mogao posle opet da igram. Sve je to zbog ishrane“, ispričao je Gudelj.

On se ozbiljnije osvrnuo na meč sa Norveškom i istakao bitnu ulogu stručnog štaba u tom meču. 

“Stvarno smo odigrali odličan meč. Pohvala za stručni štab, za analizu pred utakmicu. Tačno smo znali šta su kvaliteti Norvežana, šta će da rade, koje su im slabosti i to smo iskoristili. Fudbalski i taktički nismo odavno tako odigrali. To treba da nam bude cilj, da tako igramo svaku utakmicu. Nije lako naravno, svaka država ima dobar tim, Škotska takođe“, istakao je vezista "orlova.

Što se tiče finala baraža sa Škotskom, on je istakao da je to jako težak meč. Ipak, naši momci znaju šta je potrebno za pobedu. 

I ja mislim da će biti teže. Nemaju zvezde, ali utakmice dobijaju kao tim, to su uvek najteži rivali. Znaju tačno u centimetar ko se gde kreće. Znaju šta ne znaju i šta mogu, pa automatski znaju i kako treba da igraju. Moraćemo da budemo mnogo koncetrisani, borbeni. Moraćemo da igramo baš dobar fudbal. Ali ja uvek verujem u sebe i naš tim. Znamo šta treba da uradimo, znamo da će biti teško i bićemo spremni“, zaključio je Gudelj

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC