• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbi i navijačima pao kamen sa srca: Odlične vijesti za meč generacije, ostala je samo jedna stvar da se uradi!

Autor Dragan Šutvić

Selektor otkrio lijepe vijesti pred duel sa Škotskom

 uzivo-srbija-skotska-live-stream-nova-sport-prenos-link-cijela-utakmica-ljubisa-tumbakovic Izvor: MN PRESS

Svi u Srbiji su fizički spremni za meč generacije, nema povrijeđenih, selektor Ljubiša Tumbaković nema dilema oko sastava i kaže da mu je jedino preostalo da igračima održi motivacioni govor pred početak meča sa Škotskom.

Aleksandar Kolarov, Filip Kostić, Mihajlo Ristić i Predrag Rajković Maksimalno spremni i da svi osjećaju podršku nacije pred meč koji će pobednika odvesti na Evropsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

"Na našu sreću, svi su spremni i željno iščekuju sutrašnju utakmicu. Mi smo adaptirani na ove uslove za rad, jer sva naša okupljanja imaju tu vremensku dimenziju. Imaju prvo trening oporavka, zatim  jedan ozbiljan trening, a onda i pripremu. Igrači su adaptirani, dobra je atmosfera, radimo sa velikom željom da odgovorimo uslovima", rekao je Tumbaković i tim rečima skinuo kamen sa srca svim navijačima.

Opaska da svi u Srbiji "dišu kao jedan" pred sutrašnju utakmicu, obradovala je "Tumbu".

"Volio bih da je tako i želio bih da jeste. Rekao sam i kad sam preuzimao tim da mi je velika želja da približim reprezentaciju narodu i narod reprezentaciji. Ako je tako, to će biti velika podrška za našu ekipu", kazao je selektor.

Naravno, pitanje koje sve zanima, ima li dileme oko sastava, dobilo je samo jednu riječ kao odgovor: "Nemam!"

Škoti danima ističu Aleksandra Mitrovića kao glavnog aduta Srbije, ima li selektor još nekog "u rukavu"?

"Ne znam da li imamo baš tajnog aduta, ali naravno da postoje igrači koji mogu da postignu gol, nije Mitrović jedini. Doduše, u posljednjih nekoliko utakmica Mitrović je postizao golove skoro na svakoj. Ali, sada imamo grupu igrača koja u svakom trenutku može da postigne gol. Nisu tajni, ali su aduti koje škotski selektor vrlo dobro zna i probaće da ih zatvori", rekao je Tumbaković.

Bilo je mnogo pitanja oko igrača iz Italije, da li će moći da nastupaju, a među njima je Nikola Milenković, standardni prvotimac u nacionalnom timu.

"Nikola je standardni igrač od samog mog dolaska, tako je bilo u svih ovih 15-ak utakmica. Ovih godinu i po dana, on je velika podrška i ekipi i meni. Vrlo mi je drago i stvarno mi je pao kamen sa srca kad sam vidio da je u sastavu ekipe", odgovorio je selektor.

Taktika za Škote je spremna.

"U pripremi svake utakmice postoji velika doza taktike. Svi koji smo pratili Škotsku ćemo učiniti sve da utakmicu dovedemo u situaciju da je kontrolišemo, to je dio taktike i strategije. Ako to uspijemo, onda ćemo probati i na osnovu toga da napravimo rezultat", rekao je Tumbaković.

Ispada da je ostala da se uradi samo još jedna stvar na kraju: govor prije početka utakmice. Šta će selektor reći igračima reči pred izlazak na teren?

"Mnogo toga motivacionog, a šta ta ću im tačno reći, to je naša intima šta izgovaramo prije nego što izađemo na teren", kaže selektor.

Da li je ovo najveća utakmica u vašoj karijeri?

"U mojim godinama vjerovatno jeste, ali kod nas je svaka naredna najvažnija. Mada, ova ima tu dimenziju, stvarno je najvažnija. Stvarno sam igrao mnogo utakmica koje imaju to snagu, da li finale kupa ili one koje odlučuju o tituli, ali ovog momenta se nameće da je to najvažnija utakmica u mojoj karijeri", rekao je Tumbaković.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC