• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel odličan: "Plus deset" protiv Dervente, poslije neplanirane pauze od 25 dana!

Autor Dragan Šutvić

Partija na visokom nivou i pored neplanirane pauze

 Rukomet liga BiH 2020 2021 Borac m:tel Derventa Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Rukometaši Borac m:tel-a večeras, poslije 25 dana i meča sa visočkom Bosnom, odigrali su prvu zvaničnu utakmicu...

Crveno-plave je, podsjetimo, "pokosio" korona virus, čak 14 članova prvog tima (od čega 11 igrača) dobilo je pozitivne rezultate nakon testiranja, ali su se svi oporavili, dok su igrači nedavno, nakon dobijanja negativnih testova, podvrgnuti i ostalim testiranjima, koja su pokazala da je stanje više nego zadovoljavajuće.

Zbog činjenice da su se nalazili u izolaciji, izabranici Mirka Mikića nisu odigrale mečeve protiv Slavije, Vogošće Poljine Hills i Gračanice, dok su večeras u dvorani Borik, u povratničkoj utakmici, ugostili Derventu, te su upisali rutinski trijumf - 31:21!

Možda će vas zanimati

U prvom poluvremenu je prednost crveno-plavih rasla iz minuta u minut, a odbrana je, i pored činjenice da nisu odigrali zvaničnu utakmicu skoro mjesec dana, praktično besprijekorno funkcionisala – za prvih 30 minuta gostujući sastav postigao je samo sedam golova, od čega samo dva u prvih dvadesetak minuta!

Već u trećem minutu bilo je 3:0 za Borac m:tel, devet minuta kasnije i 8:1, pa se već tad postavljalo pitanje kojom razlikom će biti završeno prvih trideset minuta, a na kraju, na semaforu je ostao ispisan rezultat 18:7 u korist Mikićevog tima.

Manji pad u igri dogodio se u prvih desetak minuta nastavka, što je period koji je Derventa iskoristila i zaostatak smanjila na samo šest golova (22:16), ali pobjeda banjalučkih rukometaša, koji će narednu premijerligašku utakmicu igrati već u subotu u Maglaju protiv istoimenog domaćina, nije dolazila u pitanje.

Najefikasniji je u ekipi Borca bio je Nikola Jeremić sa pet golova, dok su Luka Knežević i Milan Dakić mrežu rivala zatresli po četiri puta.

Kod gostiju, vrijedi istaći Radovana Škrgu, koji je postigao trećinu pogodaka gostujućeg tima.

BORAC m:tel: Bera, Puljizović 2, Jeremić 5, Todorović 1, Milićević 3, Ljubišić, Trkulja 2, Nježić 1, Lukić 2, Knežević 4, Vučićević 3, Tepić 1, Ćelić, Draganić 2, Milovac 1, Dakić 4.

DERVENTA: Lukić 2, Drinić, B. Stanković 2, Pejić 2, D. Starčević, Savić 1, A. Starčević 1, Šmulja, Grahovac 3, D. Stanković 3, Škrga 7.

PREMIJER LIGA BiH – 8. kolo

Borac m:tel – Derventa 31:21

Izviđač – Leotar

Sloga (GV/U) – Maglaj

Sloboda – Vogošća

Krivaja – Slavija

Odigrano u utorak:

Sloga (D) – Gračanica 25:23

Odgođeno:

Iskra – Bosna

Konjuh – Lokomotiva

TABELA: Izviđač (-1) 12, Sloga (D) (-2) 12, Borac m:tel (-3) 10, Sloboda (-2) 8, Krivaja (-1) 8, Vogošća (-3) 7, Gračanica (-1) 7, Lokomotiva (-2) 7, Maglaj (-2) 6, Leotar (-4) 5, Konjuh (-2) 4, Sloga (GV/U) (-4) 2, Iskra (-2) 2, Derventa 2, Slavija (-5) 0, Bosna (-2) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC