• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjećate li se kad su Škoti čistili snijeg u Novom Sadu? "Tartan armija" ne dolazi u Beograd, ali i dalje oduševljava!

Autor Dragan Šutvić

Ovako je to bilo nekada, a i ove 2020. su riješili da naprave sjajan gest pred meč sa Srbijom.

 Sjećate li se kad su Škoti čistili snijeg u Novom Sadu? "Tartan armija" ne dolazi u Beograd, ali i dalje oduševljava! Izvor: MN PRESS, YouTube/B92/Printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Škotske igra odlučujuću utakmicu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

"Orlovi" će u snažnom sastavu pokušati da savladaju goste sa Ostrva, gosti koji su pri prethodnom dolasku u Srbiju oduševili ovdašnju javnost!

Možda će vas zanimati

MONDO je razgovarao sa Škotima pred meč godine "da opipa puls" naših protivnika, ali da li se sjećate situacije od prije sedam godina?

Bila je to 2013. godina, igrale su se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na koje Srbija nije uspjela da se plasira u konkurenciji Belgije i Hrvatske.

Ipak, meč Srbija - Škotska ostao je svima u dobrom sjećanju. "Orlovi" su slavili 2:0 tog 26. marta i to u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe" golovima Filipa Đuričića.

Međutim, u kasnom martu debeli snježni prekrivač je prekrio teren stadiona u Novom Sadu i postojala je mogućnost da će taj meč biti pomjeren bar dan kasnije, kako bi se sve pripremilo na najbolji način.

Izvor: MN PRESS

Ali famozna "Tartan armija" riješila je da priskoči u pomoć i sa radnicima na stadionu pomogne u čišćenju terena od snega i to u kiltovima. Dugo su "lopatali" gosti iz Škotske, ali su na kraju uspjeli - sneg je bio očišćen, a Škoti su istinski oduševili sve u Srbiji.

Bio je to samo jedan od gestova, pošto su Škoti tom prilikom prikupili i oko 1.500 funti za pomoć Dječjem selu u Sremskoj Kamenici.

Ovoga puta "Tartan armija" neće gostovati u Beogradu, ali su oni svejedno poslali donaciju organizaciji "Evo ruka", Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju iz Zemun Polja.

Pa kada jednom budu imali prilike da ponovo dođu u Srbiju, biće povoda da se i to proslavi. A do tada, borba za Evropsko prvenstvo...

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC