• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škoti prepuni samopouzdanja, selektor ih obuzdava: Rivale "orlova" je teško spustiti na zemlju, glava u oblacima

Autor Dragan Šutvić

"Raspoloženi su, bučni, glasni, jedva čekaju, moramo da ih držimo na zemlji"

 srbija-skotska-selektor-stiv-klark-izjava-euro-samopouzdanje-navijaci-fudbal Izvor: Scott Heppell/AP, Tanjug/AP/Scott Heppell

Škotska je u seriji od osam mečeva bez poraza, u kojima ima čak šest pobjeda, a u posljednje tri nije primila gol. Sada se sprema za duel sa kompletnom Srbijom, a ulog je ogroman - plasman na Evropsko prvenstvo!

Prije meča generacije oba tima Škoti će gledati "Hrabro srce" (bar tako kaže legenda), a selektor Stiv Klark kaže da mora da ih čvrsto drži na zemlji, jer su svi jako dobro raspoloženi i pucaju od samopouzdanja.

Možda će vas zanimati

On je istakao da ekipa trenira i radi, da su svi koncentrisani, ali zna kakav pristup mora da se ima.

"Razumijemo kakav nas zadatak čeka, ali moramo da ovome pristupimo kao da je redovna utakmica. Znate, to je fudbalska utakmica, koja može da se pobijedi ili da se izgubi, iako smo svjesni njene veličine, ali na kraju krajeva, moramo da se oslanjamo na principe sa kojima smo igrali posljednje mečeve. Tako pristupamo, tako gledamo na važne detalje, a igrače držimo čvrsto na zemlji, koliko je to moguće", rekao je Klark.

Bez obzira na dobre rezultate, ulog je ogroman - prvo veliko takmičenje poslije 22 godine i prvi Euro poslije 24. Ali:

"Nema potrebe da se zanose. Svi mi kao nacija smo zajedno u ovome, igrači čuju te glasove i razumiju šta treba da se uradi, ali i šta je sve trebalo uraditi da se dođe ovdje i da se posao uradi. Svi ovi igrači su spremni da iskoriste priliku i odlučni su da dobro odigraju za zemlju. Vidjelo se kako su dolazili da su motivisani i to je jako dobro. Raspoloženje je vrlo dobro, odlično, glasni su, puni samopouzdanja, ovdje smo gdje smo svi željeli da budemo", kazao je on.

Što se tiče Srbije…

"Dobar su tim, dobro smo ih proučili. Igraju u sličnoj formaciji kao i mi, imaju trojicu ili četvoricu zaista opasnih igrača. Mislim da se nisu još pronašli kao tim kada pogledate rezultate, ali kada vidite koliko im je važna utakmica, mislim da će Srbija biti na 100 odsto. Nadam se da ćemo moći da odgovorimo. Bilježimo dobre rezultate, a što su ti rezultati bolji, to je i atmosfera bolja. Čujem igrače kako pričaju, kako iščekuju…", objasnio je on.

Prava fudbalska tragedija je što se igra bez publike i pitanje je da li to ikome odgovara.

"Znamo svi kakva atmosfera zna da bude na ovom stadionu, a svi smo navikli na tu fudbalsku kulturu buke i uvijek je teško bez toga. Svi kažu da je to prednost za nas, ali ko zna? Možda bi Srbija bila opterećena dodatnim pritiskom bučnih navijača na stadionu? Možda bi to sve radilo protiv njih? Nikad se ne zna… Opet, znamo svi fudbalsku dramu i da igranje na protivničkom stadionu pred bučnim navijačima, to ponekad zna da ujedini ekipu. Neće biti tog prilagođavanja publici i atmosferi, obje ekipe će biti tu od prvog minuta i vidjećemo da li će trebati malo vremena u početku da se utakmica zahukta", rekao je Klark.

Posljednji put kad je Škotska igrala na Evropskom prvenstvu, Klark je i dalje bio aktivan igrač.

"Da, da, osjećam se baš starim kad gledam stvari iz te perspektive. Možete li da zamislite to? Velika utakmica", rekao je legenda Čelsija, kluba u kome je proveo 11 godina i odigrao više od 300 utakmica.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC