• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Herojska partija i SJAJNA POBJEDA Igokee: Veliki favorit FIBA Lige šampiona nemoćan u Laktašima!

Autor Dragan Šutvić

Igokea – Turk Telekom 77:66, u drugom kolu renomiranog FIBA takmičenja!

 FIBA Liga šampiona Igokea Turk Telekom Izvor: FIBA Champions League

VELIKA pobjeda Igokee!

Turk Telekom je u Laktaše došao kao apsolutni favorit, ali tu ulogu nije opravdao - Bajićev tim je trijumfovao i to DVOCIFRENOM razlikom!

IGOKEA - TURK TELEKOM 77:66 (21:15, 19:17, 13:15, 24:19)

Možda će vas zanimati

Nekadašnji učesnik Evrokupa ušao je u ovaj meč, rekli smo, kao veliki favorit, ali nisu "igosi" ustuknuli pred ekipom koja u ovom trenutku, uz skor 6-1 u turskom elitnom rangu, "diše za vrat" Anadolu Efesu i Fenerbahčeu!

Dva puta je Turk Telekom imao prednost tokom meča – poslije trojki Tajlera Enisa i Kajla Vilčera za 0:3 i 7:8.

Skoro sve ostalo je tokom meča proteklo u znaku domaćeg sastava, koji je u ranoj fazi meča kreirao seriju 7:0 za prednost od četiri poena (7:3).

Nešto kasnije poenima Klemonsa bilo je i 18:13, dok je do najvećeg plusa u prvoj dionici domaći sastav došao 40 sekundi prije odlaska na dvominutni odmor, kada je Antabija 'Tai' Voler bio precizan van linije od 6.75 metara za plus osam (21:13).

Klupa Turk Telekoma je mini-serijom na startu druge dionice prišla na poen minusa (21:20).

Igokea je imala spreman odgovor, te nizom poena vratila plus šest (26:20, 28:22), da bi, kada su Turci prišli na 28:26 i 33:32, pokazala smirenost u finišu ovog perioda i na 15-minutnu pauzu otišla pri maksimalnoj prednosti iz prve četvrtine (40:32).

Veoma dobro je Igokea počela treću četvrtinu i novom mini-serijom odmakla Turcima na 13 koraka (45:32), ali se potom u narednih par minuta mučila u fazi napada, čemu treba dodati i par loših odluka u odbrambenoj igri.

Rezultiralo je to drastičnim "topljenjem" plusa, koji je u finišu pretposljednjeg kvartala smanjen sa 13 na četiri poena (51:47), koji je u ranoj fazi četvrte dionice bio još manji, obzirom da je Turk Telekom prišao na samo poen zaostatka (53:52, 55:54), poslije trojke Vilčera, a onda i "duge" dvojke Enisa.

Narednu utakmicu u okviru elitnog FIBA klupskog takmičenja Igokea će odigrati 9. decembra, kada će gostovati izraelskom predstavniku Hapoelu iz Jerusalima.

Nije, međutim, Igokea "gubila glavu" u minutima koji su uslijedili nakon toga, nije paničila...

Naprotiv!

Odbio je domaći sastav, serijom 11:0 za 66:54, nalet turskog tima i natjerao Buraka Gorena da, polovinom odlučujućeg perioda, za kratko vrijeme iskoristi dva tajm-auta.

Bila je to, ispostavilo se, i serija koja je otklonila dileme oko konačnog ishoda!

Zbog povećanog broja zaraženih članova prvog tima FMP-a iz Železnika, Bajićev tim neće predstojećeg vikenda igrati protiv "pantera", a prijedlog rukovodstva Igokee upućenog ABA ligi jeste da se, obzirom da je odgođen i okršaj Zadar – Budućnost, krajem ove nedjelje u Laktašima sastanu Igokea i Zadar.

Ovaj meč planiran je za 13. decembar, a čelnici regionalnog takmičenja još uvijek nisu odgovorili na ovaj dopis Aleksandrovčana.

IGOKEA: Atić 7, Karmajkl 15, Klemons 17, Fundić 2, Ilić 9, Jošilo 2, Fundić 2, Jovanović 10, Kočić, Kondić, Pot, Talić 3, Voler 12. Trener: Dragan Bajić.

TURK TELEKOM: Deker 14, Enis 19, Erik 2, Džonson 3, Vilčer 6, Boldvin 6, Baš, Bajgil 4, Bajrak, Gejik 7, Gulaslan 4, Korkmaz 1. Trener: Burak Goren.

FIBA LIGA ŠAMPIONA - 2. kolo

Igokea - Turk Telekom 77:66

Hapoel Jerusalim - Limož 81:75

TABELA: Igokea 3, Hapoel Jerusalim 3, Limož 3, Turk Telekom 3.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Super

Ne zna se da li su više tužni Turci porazom u Republici Srpskoj ili šovinista Edin Avdić sa Arene kome se kosa diže na trobojku u Laktašima a ne može proći prenos ni bez opservacije o Bosni

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC