• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U novogradskoj Slobodi ponosni na urađeno u polusezoni: "Opravdali smo povjerenje, na pravom smo putu!"

Autor Dragan Šutvić

Ekipa sa "Mlakvi" polusezonu je završila na trećem mjestu m:tel Prve lige Republike Srpske

 FK Sloboda Novi Grad analiza polusezone 2020 2021  Izvor: Promo/FK Sloboda Novi Grad

Iza fudbalera Slobode iz Novog Grada je veoma uspješna polusezona.

Klub sa stadiona "Mlakve" se prošle sezone takmičio u zapadnoj grupi Druge lige Republike Srpske, dok je pred početak ove dobio pozivnicu FS RS za popunu proširene Prve lige – i u potpunosti ju je opravdao!

Možda će vas zanimati

Povratnik u elitni rang fudbala u RS jesenji dio sezone završio je na trećem mjestu uz 26 bodova, a sve do posljednjeg kola bio je u borbi čak i za osvajanje titule jesenjeg šampiona.

"Iskren da budem, ni mi nismo očekivali da ćemo praktično do posljednjeg kola i meča sa Rudar Prijedorom imati šansu da budemo jesenji prvaci. Iako smo nekoliko godina tavorili u Drugoj ligi RS uspjeli smo se brzo reorganizovati i praktično za samo mjesec oformiti ekipu koja je opravdala povjerenje, ali i bila jedna od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg prvenstva. Kada je sezona počela, prvenstveni cilj nam je bio da klub pokušamo sa tradicijom od 110 godina vratimo na mjesto koje mu pripada i mislim da smo na dobrom putu da to uradimo. Iako smo trenutno treći, u nastavku sezone nećemo biti opterećeni rezultatima i cilj nam je da zadržimo mjesto u vrhu tabele", rekao je predsjednik kluba Mladen Bosančić, istakavši da još uvijek nije poznato gdje će ekipa ići na zimske pripreme.

Ne isključuje ni odlazak u Tursku.

"Zbog pandemije još ne znamo gdje ćemo ići na pripreme, a u opticaju je nekoliko destinacija od Neuma do Hrvatske do crnogorskog primorja. Ako se neke stvari poslože ni Antalija nije daleko", istakao je Bosančić.

Na polusezonu je ponosan i direktor Aleksandar Dodig, pohvalivši se i činjenicom da je klub uspio da obnovi rad omladinskih selekcija.

"Za uspješnu jesen nismo zaslužni samo mi koji vodimo klub već je to djelo igrača i stručnog štaba na čelu sa Duškom Vraneševićem. Neke aktivnosti kao što je proslava 110 godina kluba nismo uspjeli da realizujemo zbog pandemije virusa korona, ali vjerujemo da će u drugom dijelu sezone situacija biti povoljnija i da će ostvariti planirano. Kada smo došli u Slobodu prije godinu klub nije imao mlađih selekcija a sada se tri naše ekipe takmiče u kvlaitetnoj ligi RS. U omladinskom pogonu imamo više od 100 djece i cilj nam je da narednih godina iz njega izađu dva do tri igrača za seniorsku ekipu", rekao je Dodig.

Izvor: Promo/FK Sloboda Novi Grad

Ekipa je, ističe trener Vranešević, na pauzi do 15. januara.

"Sada će uslijediti dodatne analize ostvarenog i vidjećemo da li će biti promjena u igračkom kadru. Najvažnije je da imamo okosnicu ekipe i prilikom dovođenja igrača vodićemo računa da ih ne dovodimo na broj nego samo one koji su nam potrebni na određenim pozicijama. Kada je počinjala sezona bilo je veoma teško nagovoriti slobodnog fudbalera da dođe u Slobodu koja je godinama imala finansijskih problema, ali poslije ove polusezone situacija će biti mnogo povoljnija u prelaznom roku", naveo je Vranešević.

Prvotimac Mario Desnica ističe da su klubu u polusezoni iza nas nedostajali – samo navijači.

"Pred početak sezone najavljivao sam se Sloboda može boriti za vrh tabele. Ono što sam tada rekao pokazalo se kao tačno i tako može biti u nastavku sezone. Pokazali smo da ova ekipa ima kvalitet pa je opravdana pozivnica FS da budemo prvoligaši. Ono što nam je najviše nedostajalo su naši navijači. Nadam se da će situacija na proljeće biti bolja i da ćemo se na Mlakvama svi zajedno radovati novim pobjedama", naveo je Desnica.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bjelan

Bravo momci !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC