• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović Rusima dočarao srpski fudbal: Tužno je, treba da se ugledamo na Hrvatsku! Za Kolarova znam šta je bilo...

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Nekadašnji član nacionalnog tima o aktuelnoj situaciji...

 Lazović Rusima dočarao srpski fudbal: Tužno je, treba da se ugledamo na Hrvatsku! Za Kolarova znam Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije se i dalje nalazi na udaru javnosti. "Orlovi" su propustili ogromnu šansu i nisu otišli na Evropsko prvenstvo pošto su izgubili od Škotske, a brojni su oni koji su kritikovali reprezentaciju zbog tog neuspeha. Takođe, danima je tema i neigranje kapitena Aleksandra Kolarova na tom meču.

Sada je o svemu govorio i Danko Lazović, nekadašnji reprezentativac.

Možda će vas zanimati

Bivši fudbaler Partizana je za ruski "Sport ekspres" govorio o meču koji u sredu uveče Srbija igra protiv Rusije na zatvaranju Lige nacija.

Osim što se Srbija nije plasirala na EURO ni posle 20 godina, "orlovi" bi lako mogli da ispadnu iz B divizije i tako se vrate u niži rang takmičenja, u kojem će naredne sezone biti i selekcije poput Farskih Ostrva, Gibraltara i Luksemburga.

Lazović smatra da je Rusija favorit za pobedu protiv Srbije.

"Rusija je trenutno u boljoj formi od Srbije. Sada imamo ozbiljnih problema zbog poraza od Škotske u odlučujućem meču za odlazak na Evropsko prvenstvo. Rusija ima priliku da zauzme prvo mesto u grupi. Srbija ima veliki potencijal, ali mi ga ne pokazujemo, to je tužno. Siguran sam da će biti zanimljiva utakmica i više šansi dajem Rusiji", počinje Lazović.

Nekadašnji reprezentativac je bio upitan kako će "orlovi" pronaći motivaciju za susret sa Rusima.

"Ako ne možete da pronađete motivaciju igrajući za reprezentaciju, gde je onda možete naći? Igrao sam za reprezentaciju više od 10 godina i znam da je teško vratiti se posle teških poraza. Ali nadam se da će naši igrači pronaći motivaciju. Moraju da završe godinu na dobrom putu."

Ruski novinari napominju da Srbija ima odličnu generaciju, ali im nije jasno šta je problem da reprezentacija ne ostvaruje dobre rezultate.

"Pazite, Hrvatska je dobar primer. U poređenju sa Srbijom, ima manje stanovnika. Ali mislim da je najvažnija organizacija. Moramo da učinimo nešto kako bismo ovaj aspekt podigli na sledeći nivo. Imamo sjajne igrače iz velikih klubova. Nemam sumnje u njihove kvalifikacije."

Lazović se potom dotakao i nacionalnog tima Rusije.

"Ako Rusija pobedi, završiće kao prva u grupi. Imate snažnu organizaciju, jaku federaciju, neverovatnu infrastrukuturu. Zbog toga su dobri rezultati razumljivi. Mnogi od vaših reprezentativaca igraju u domaćem prvenstvu. A u našem nacionalnom timu je jedan ili dva igrača iz naše lige. Mislim da mi nismo spremni da se poredimo sa Rusijom, jer smo mala zemlja, a vi velika. Infrastruktura je ključna."

Na kraju je, govoreći o Juriju Žirkovu, Lazović stao u odbranu Aleksandra Kolarova.

"On i dalje igra? Neverovatno! Ali to je još jedna tačka koje bih se dotakao. Veliki komplimenti za Jurija. Ali u isto vreme, to sugeriše da Savez respektuje Jurija, pruža mu priliku da odigra 100. meč. na primer, mi imamo problem sa Aleksandrom Kolarovim, koji nije igrao jer je bio povređen. Sada mu svi novinari zameraju što nije igrao. Poznajem Aleksandra, igrao sam s njim. Ako nije igrao, onda zaista nije mogao to da uradi. A sada uporedimo Rusiju sa Srbijom. Žirkov igra i svi pričaju o tome, ali Kolarov je povređen i svi su protiv njega", zaključio je Danko Lazović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC