• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi sjeda na klupu, Benitez mu čeka kiks: Hoće kao Džerard i Lampard, čak i počinje u istom klubu

Autor Dragan Šutvić

"Hoću kao on, kao Džerard, kao Parker... To mi je ambicija".

 Runi sjeda na klupu, Benitez mu čeka kiks: Hoće kao Džerard i Lampard, čak i počinje u istom klubu Izvor: YouTube/Derby County Football Club

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske i trenutni igrač Derbija Vejn Runi debitovaće u subotu na poziciji trenera istoimene ekipe.

Derbi je prethodno otpustio Holanđanina Filipa Kokua nakon što je klub posrnuo do posljednjeg mjesta u Čempionšipu i zato je na poziciju privremenog trenera postavio Runija.

Prvu utakmicu Runi će imati u subotu protiv Bristol sitija, ali rekorder po broju golova za Mančester junajted i englesku reprezentaciju razmišlja dugoročno, podstaknut imenovanjem njegovih saigrača iz reprezentacije Franka Lamparda i Stivena Džerarda na trenerske pozicije u Čelsiju i Rendžersu.

Možda će vas zanimati

"Potpuno sam jasno stavio do znanja da mi je ambicija da pređem u menadžment. Posebno sa momcima poput Stivena Džerarda, Frenka Lamparda i Skota Parkera, svi imaju dobre poslove i rade dobro", rekao je 35-godišnji Runi.

Zanimljivo je da je upravo Lampard vodio Derbi prije Kokua, u sezoni 2018/19.

Derbi čeka završetak ponude za preuzimanje kluba od strane šeika Kalida bin Zajeda Al Nahjana, rođaka vlasnika Mančester sitija.

U ekipu Derbija Runi je prešao u januaru ove godine u kojoj je zabilježio 28 nastupa i šest golova, dok je posljednju utakmicu za reprezentaciju Engleske odigrao u novembru 2018. godine.

Engleski mediji navode da klub osim Runija razmatra i Rafu Beniteza, legendarnog Španca - šampiona Evrope sa Liverpulom.

Legenda uz legendu na klupi

Njegovi saradnici na početku trenerske karijere su nekadašnji igrač Brajtona i Hala Lijam Rozenior i legendarni golman Njukasla Šaj Given

"Znam da sam pri kraju svoje fudbalske karijere. Moraćemo da sačekamo i vidimo šta će se dešavati. Za sada imam umiješane prste u obje svlačionice, kao igrač i kao trener gdje pokušavam da pomognem u vođenju tima, pa ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti", rekao je Runi.

Runi je akutelni rekorder po broju golova u ekipi Mančester junajteda sa 183 postignuta gola, dok isti rekord drži i u reprezentaciji za koju je postigao 53 gola.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC