• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger uživa u patnjama drugih trenera: Sada je na tebe red, prijatelju

Autori Goran Arbutina Autori Pavle Knežević

Legenda Arsenala ima pomalo pakostan hobi

 Arsen Venger intervju Arsenal penzija treneri Izvor: MN PRESS

Legendarni Arsen Venger nije više menadžer, ali i dalje pomno prati fudbal, a sada je priznao u šali da se opušta tako što gleda druge trenere kako pate pod stresom.

Nekadašnji menadžer Arsenala gostovao je u emisiji BBC-a, u kojoj je pričao šta bi radio na pustom ostrvu i dao nam je uvid u mnoge zanimljive detalje svog karaktera.

Možda će vas zanimati

Venger je 22 godine bio zadužen za londonski tim i prošao je mnogo toga s njima, ali je 2018. odlučio da napusti funkciju.

Sada nema funkciju u sportu, ali prati fudbal širom svijeta, a posebno uživa u stresu svojih nekadašnjih kolega.

"Opuštam se gledanjem drugih trenera kako pate. I mislim 'sad je na tebe red, prijatelju moj'", objasnio je kroz osmijeh, a onda nastavio:

"Ali i gledanjem fudbala jer ga mnogo volim, znate. A i lakše mi je kada gledam druge utakmice sa distance. Zašto je ovaj igrač ovako odigrao? Kakve su velike greške napravili? I uvijek uživam jer je fudbal uvijek nepredvidiv. Nije kao pozorište, u koje idete svake večeri i uvijek je isti početak i uvijek isti kraj. Svake večeri kada gledate fudbal, uvijek je drugačije", rekao je Venger.

On je trener sa najdužim stažom u istoriji Arsenala, sa najviše uspjeha i trofeja, pošto je klubu donio tri titule prvaka i sedam kupova.

Arsenal ga je imenovao za trenera 1996. godine i to poslije jedne sezone u japanskoj Nagoji.

"Mislio sam da je klub potpuno lud da imenuje čovjeka kao što sam ja, jer je to jedan od najtradicionalnijih klubova u Engleskoj. A onda dovode potpunog anonimusa. Mislio sam da su ti momci ludi. Ali, imao sam koristi od toga", ispričao je Venger.

Odnos sa navijačima se pokvario posljednjih godina zbog nedostatka trofeja, a posljednja sezona, 2017/18, bila mu je jako teška. Sada je priznao da je to došlo pošto je mnogo drugih klubova probalo da ga odvede.

"Bilo je teško, jer kad imate 69 godina, ne možete da zamislite da idete bilo gdje drugdje da radite kao trener. Odbio sam najbolje klubove na svijetu da bih završio ugovor do kraja, do završetka moje misije sa ovim klubom. Tako da je bilo teško, jer auto koji sami od sebe vozite u trening centar mora da ostane kod kuće, a i vi sa njim. A presjecanje te veze je bilo jako, jako teško, ali, sa druge strane, odlučio sam da se potpuno promijenim. I vrlo sam srećan zbog toga", rekao je Arsen Venger.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC