• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević "iskulirao" Izvršni odbor FS BiH: Novi selektor "zmajeva" do kraja godine

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Izvršni odbor FS BiH održao je u utorak 59. sjednicu na kojoj je razmatran izvještaj selektora Duška Bajevića o proteklom ciklusu takmičenja u „A“ diviziji Lige nacija i utakmici baraža protiv Sjeverne Irske.

 IO FS BiH: Novi selektor do kraja 2020. godine Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi biti izabran najkasnije do kraja godine, jedan je od zaključaka današnje sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH (FS BiH), saopšteno je iz FS BiH.

U narednim danima biće sačinjena uža lista kandidata s kojima će potom biti obavljeni potencijalni razgovori, kako bi na koncu "fudbalska vlada” do 31. decembra i imenovala selektora državnog tima BiH.

Možda će vas zanimati

Nastup fudbalske reprezentacije BiH u UEFA Ligi nacija ”A”, u kojoj su popularno zvani "zmajevi" u grupi ”1” bili posljednji i ispali u niži ”B” rang ovog takmičenja, Izvršni odbor FS BiH ocijenio je neuspjehom, prenijela je "Anadolija".

Neuspjehom je ocijenjeno i ispadanje iz baraža za EURO te shodno tome i mandat doskorašnjeg selektora Dušana Bajevića koji je predvodio BiH u spomenutim utakmicama.

"FS BiH se zahvaljuje dosadašnjem selektoru i njegovom stručnom štabu na radu u prethodnom periodu, a izbor novog selektora će biti obavljen u skladu s propisanim procedurama u okviru FS BiH. Izvršni odbor će preduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se izbor i imenovanje novog selektora obavilo u optimalnom vremenskom okviru", saopštili su šturo i "diplomatski" iz FS BiH.

Iako se raspravljalo o njegovom radu, Bajević nije prisustvovao sjednici IO N/FS BiH, što je kod ranijih selektora bilo uobičajeno.

Kulminacija neuspjeha i loših stvari u i oko reprezentacije BiH u 2020. godini, u kojoj pod vodstvom Bajevića nije ostvaren niti jedan trijumf (šest poraza i dva remija), dogodila se incidentom i pokušajem fizičkog obračuna bivšeg selektora i v.d. tehničkog direktora nacionalnog tima Zvjezdana Misimovića.

Veći incident spriječili su očevici u kampu reprezentacije BiH u hotelu na Ilidži. ​​​​​​​

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC