• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona je ranije izabrao 23 najteža protivnika: Među njima je i jedan bivši fudbaler Zvezde, ali i trener Partizana!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sve velika imena, što dovoljno govori u kakvoj eri je igrao - i bio najbolji.

 umro-dijego-maradona-spisak-najtezih-protivnika-dijego-maradona-robert-prosinecki-lotar-mateus Izvor: Tanjug/AP Photo/Tim Sharp, File

Uticaj koji je Dijego Maradona imao u fudbal ne može da se izmeri, ali količina vesti, suza i oproštaja posle njegove smrti možda mogu donekle da dočaraju njegovu veličinu.

Možda će vas zanimati

U njegovom Buenos Ajresu ljudi se i tuku da bi došli do kovčega, prisećamo se njegovih legendarnih poteza kao što je to bio lob na "Marakani" ili zagrevanje pred meč sa Bajernom, a svaku njegovu reč iz prošlosti upijamo kao sunđeri.

Tako smo se prisetili i ko je po njegovom mišljenju najveći fudbaler svih vremena, dok vredi istaći i da je Maradona izabrao i ko su bili njegovi najteži protivnici tokom bogate karijere.

Bilo je to godinu i po dana pre nego što će preminuti, objavio je listu od 23 majstora fudbala!

Na popisu su Roberto Bađo, Marko van Basten, Karlos Valderama, George Hadži, Hristo Stoičkov, Mihael Laudrup, Romario, Paulo Futre, Rud Gulit, Enco Šifo, Rikardo Bokini, Brajan Robson, Horhe "Magiko" Gonzales, Enco Frančeskoli, Mario Kempes, Đankarlo Antonjoni, Teofilo Kubiljas, Karl-Hajnc Rumenige, Mišel Platini, Ziko i Kevin Kigan, ali i dvojica koja su usko povezana sa Zvezdom i Partizanom.

U pitanju su Robert Prosinečki, bivši fudbaler i trener Zvezde koji je tokom devedesetih nastupao u Španiji, kao i legendarni Lotar Mateus koji je sedeo na klupi Partizana.

Kakvo društvo, zar ne?

"Kakav je osećaj? Pa super. Kad on to kaže, onda je to super oseećaj. Šta ja mislim o Dijegu Maradoni? Ha ha ha... Nije on bio samo moj idol, bio je fudbalski idol svima. Tada je bio i najbolji na svijetu. I to bi bilo to", objasnio je "Žuti" u razgovoru za "Index".

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC