• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vidić je gromada, bilo bi lepo da bude predsednik FSS": Bivši reprezentativac je za promene, obratio se i Žigiću!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Njegova poruka je i više nego jasna.

 "Vidić je gromada, bilo bi lepo da bude predsednik FSS": Bivši reprezentativac je za promene Izvor: MN PRESS

Poraz reprezentacije Srbije od Škotske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo "uzburkao je duhove" u srpskom fudbalu i priče o promenama u Fudbalskom savezu Srbije ne jenjavaju.

U petak se obratio Nikola Žigić, istakavši da je FSS radio dobar posao u prethodnom periodu, dok je jedan drugi bivši napadač Srbije stao u "suprotni tabor".

Možda će vas zanimati

Dragan Mrđa ističe da je potrebno stati uz Nemanju Vidića, legendarnog srpskog fudbalera, i dati mu priliku da donese boljitak srpskom fudbalu. Član reprezentacije Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine kaže da su neke stvari očigledne.

"Nemanja Vidić bio je krajnje jasan u svom obraćanju. Kada momak koji je oličenje poštenja, onako narodski rečeno do srži, kaže "dosta je", onda tu nema šta da se doda. Vidić se nikada ne bi oglasio da aktuelno stanje u srpskom fudbalu nije prevazišlo granicu pristojnosti. Potrebno je da se dese krupne promene, jer mnoge stvari nisu kako treba", počeo je Dragan Mrđa u razgovoru za "Kurir".

"Valjda bi bilo normalno da svi stanemo uz veličinu kakav je Nemanja Vidić! On je idealno i najbolje rešenje za srpski fudbal. Vidić je gromada, čovek od autoriteta. Kada sam ušao u reprezentaciju, tamo su bile dve veličine, Nemanja Vidić i Dejan Stanković. Jedan se vratio u srpski fudbal u Zvezdu, bilo bi lepo da se vrati i drugi, na čelo FSS."

Bilo je onih koji su jasno pružili podršku Vidiću, a među njima su bili Nemanja Matić, Slavoljub Muslin, Danko Lazović i Ljubinko Drulović. Mrđa ipak veruje da je trebalo više bivših igrača da se oglasi.

"Nemanja Matić je rekao sve što je na mestu. Jasno je svima stavio do znanja da je Vidić jedini koji može da preseče. Isto smatramo i Lazović i ja. Ne znam zašto se drugi igrači ne javljaju. Ili nemaju karakter, ili ne žele da se petljaju u sve ovo. Znate kako je u Srbiji, ako javno istupiš za neku promenu, odmah ne valjaš i nisi dobrodošao. Ja ne zavisim od bilo koga i pričam ono što mislim. Stojim iza svojih stavova."

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Mrđa navodi da nije strašno kada Srbija ne ode na neko veliko takmičenje poput Evropskog prvenstva, već da je problem sistem po kojem funkcioniše FSS.

"I ranije su nam se dešavali kiksevi. Pa, nismo 20 godina otišli na EP. Suština problema nisu vrhunski uslovi koje je Savez omogućio reprezentatiovcima. Pa, to se valjda podrazumeva, to treba da bude nešto normalno. Hajde, da sada ne menjamo teze. Suština je ono što pričaju Vidić i Matić."

Dragan Mrđa je reagovao i na konstatacije Nikole Žigića o dobrim uslovima za rad koje je FSS omogućio reprezentativcima.

"Pročitao sam šta priča Nikola Žigić, takođe moj nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde i srpske reprezentacije. Promašio je suštinu, on govori o uslovima koje treba da imaju igrači u reprezentaciji... Pa, Nikola, nije tu problem! Problem je u rezultatima A reprezentacije, odnosima među igračima, mlađim selekcijama, klupskom fudbalu... Mene brine i to gde su neki bivši igrači pozavršavali kurseve za licence, da bi dobili mesto u stručnom štabu reprezentacije", zaključio je Dragan Mrđa.

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC