• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li priču o srpskom Maradoni: Prozvali su ga zbog frizure i stila, a Dijegov autogram čuva na paklici "marlbora"!

Autor Dragan Šutvić

Legenda kluba sa Banjice koji ponosno nosi nadimak "Maradona". I on je imao zanimljivu životnu priču...

 Nebojša Petrović srpski Maradona Izvor: MN PRESS, Tanjug/AP/Massimo Sambucetti

Legendarni fudbaler Dijego Maradona preminuo je u srijedu, a navijači su i dalje u nevjerici. Jedan od najboljih igrača svih vremena ostavio je ogroman trag u fudbalu, a koliko je bio veliki govori i to što se od njega opraštaju svi redom - prijatelji, rivali, ljudi van sporta...

Zanimljivo je da su poslije "El Pibea" mnogi dobili nadimak "novi Maradona", i mnogi se nisu proslavili, dok je mlađim navijačima nepoznato da postoji i "srpski Maradona".

U pitanju je Nebojša "Maradona" Petrović!

Možda će vas zanimati

Bivši srpski fudbaler rođen je 1960. godine, kao i Maradona, a naravno ostavio je daleko manji trag u fudbalu. Petrović je iz Glogonja kod Pančeva, a čitavu karijeru proveo je igrajući za domaće klubove, naravno na poziciji napadača.

"Srpski Maradona" je počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, gdje nije dobio šansu, da bi profesionalac postao u Rijeci, ali se brzo 1982. godine vratio u Beograd. Nastupao je za Rad tri sezone, a potom igrao za OFK Beograd i Proleter iz Zrenjanina s kojim je bio četvrti na kraju lude sezone 1990/91, posljednje u zajedničkoj ligi.

Karijeru je završio sa tek 31 godinom, ali su ga vrlo dobro zapamtili navijači pomenutih klubova kojima je bio heroj, a posebno je to slučaj sa "Banjicom" gdje je i dobio čuveni nadimak.

I zadržao ga do danas...

Izvor: MN PRESS

Razlog zbog kog su ga prozvali Maradona jeste slična frizura koju je imao i "kudravi gaučos"; a nešto manje fudbalsko umijeće koje je Petrović prikazivao tokom osamdesetih...

Posle završene igračke karijere Petrović se otisnuo u trenerske vode, u više navrata vodio je Rad, u kome je ostavio i najdublji trag, dok je bio i na klupama Dinama iz Pančeva, Sileksa, Pobede, Mladenovca, BSK Borče i Jerevana.

Izvor: MN PRESS

ZAMALO KASNIO NA VJENČANJE

Petrović je umalo propustio svadbu sa suprugom Mirom zbog meča Rada i Belasice. Igrala se u 10 časova, a svadba je bila u 13. "Srpski Maradona" je dao gol u meču koji je završen 1:1, a s malim zakašnjenjem stigao je pred matičara.

Ipak, šta god uradio u karijeri - njega će obilježiti nadimak "Maradona", što mu nimalo nije smetalo, posebno jer obožava "imenjaka" iz Argentine i upoznao ga je jednom prilikom.

Tako se Maradona jednom prilikom Nebojši Petroviću potpisao na crvenoj kutiji cigareta "marlboro". Neobičan rekvizit za autogram, ali ga bez obzira na to "srpski Maradona" čuva u fioci uspomena, pisale su nedavno "Večernje novosti".

Nebojša Petrović ni u šezdesetim godinama nije mijenjao imidž koji ga je krasio u fudbalskim danima, a pored Maradone njegov životni put obilježio je i "Ćiro" Blažević kod koga je debitovao 1979. godine.

Luda karijera, ali bar "dijeli" ime sa najslavnijim fudbalerom svih vremena - Dijegom Maradonom!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC