• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac oslabljen u Krupi: Jagodić čuva Vranješa za Sarajevo, ne igra ni Jovanović

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Komšijski duel u Krupi na Vrbasu (srijeda, 13 časova) "crveno-plavi" dočekuju bez nekoliicine igrača.

 Borac protiv Krupe bez Stojana Vranješa i Marka Jovanovića m:tel Premijer liga BiH 20. kolo najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krupa i Borac odmjeriće snage u kanjonu Vrbasa u srijedu od 13 časova, a duel 17. kola m:tel Premijer lige BiH izuzetno je bitan za oba sastava.

Banjalučani žele da se iskupe za remi protiv Širokog Brijega, u meču u kojem su do finiša imali tri boda u džepu, a onda su morali da se zadovolje jednim.

Možda će vas zanimati

Slična situacija je i u Krupi, koja je bila veoma dobra u Bijeljini, ali protiv Radnika nije uspjela da osvoji kompletan plijen. Oba meča okončana su rezultatom 1:1.

Sada će u komšijskom duelu pokušati doći do zlata vrijedna tri boda koja bi Borac ostavila u borbi za najviši plasman, a Krupi omogućila eventualni bijeg sa začelja tabele.

"U posljednja tri kola želimo da uradimo ono za šta smo se spremali cijelu polusezonu i završimo u vrhu, što nam je bio cilj, bez obzira što smo prekinuli pobjednički niz na našem terenu, gdje je Široki Brijeg više sretno nego spretno i zasluženo uspio da odigra 1:1. Ta dva boda koja smo planirali sada nam nedostaju. Nismo imali vremena niti sam želio da analiziram taj meč, jer igračima se nema šta reći, uradili su sve ono što se od njih tražilo", rekao je Jagodić na početku konferencije za medije, još jednom se osvrnuvši na prethodni meč protiv Širokobriježana.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vremena za odmor nije bilo.

U četiri dana premijerligaši će odigrati po dva susreta, a duel u Krupi na Vrbasu Borac dočekuje sa velikom željom da dođe do trećeg gostujućeg trijumfa.

"Uvažavam Krupu, sve ljude koji rade u klubu, jer mnogo toga dobrog su uradili, ali ne mogu reći da je ovo derbi. Ovo je komšijska utakmica u kojoj je i njima i nama nužna potreba doći do bodova. Imali su tri boda u džepu protiv Radnika, ali nisu uspjeli u tome. Na dnu su tabele, ali to su njihovi problemi. Mi imamo svoje želje i namjere", naglasio je trener Borca.

Zatim se osvrnuo i na vještačku podlogu stadiona u Krupi na Vrbasu, te razloge zašto Borac na ovom meču neće biti kompletan.

"Igrači moraju brzo da se adaptiraju na plastičnu podlogu, a već od prekosutra, moramo se vratiti na prirodnu podlogu jer nas očekuje meč sa Sarajevom. Iz tih razloga, odlučio sam da kapitena Stojana Vranješa poštedim, jer bi bio veliki rizik da ga opterećujemo zbog njegovog stanja. Kapitena ćemo sigurno imati u rosteru za utakmice sa Sarajevom i Tuzla sitijem", rekao je Jagodić, naglasivši da u timu vjerovatno neće biti ni Marka Jovanovića, koji je imao smrtni slučaj u porodici i morao je da otputuje u Srbiju, tako da je veliko pitanje da li će uspjeti da se vrati na vrijeme za duel u Krupi na Vrbasu.

Od ranije je van stroja Aleksandar Radulović, koji je i dalje u izolaciji, dok je neizvjestan i nastup Dejana Melega.

"Na raspolaganju mi je i Meleg, ali upitno je da li će moći. Juče je trenirao na plastici, izdržao je sve napore, ali vidjećemo na današnjem treningu njegovo stanje."

Strateg Banjalučana najavio je ofanzivan meč u Krupi na Vrbasu.

"Veseli me da smo protiv Širokog Brijega odigrali dobru utakmicu, stvarali šanse, a i u Krupi ćemo nastojati da napravimo veliki broj šansi. Nadam se da ćemo imati sreće da ih pretvorimo u golove. Očekujem efikasnu utakmicu, jer izbora nemamo. Moramo u gostima izaći kako to činimo na domaćem terenu. Smatram da ne postoje prepreke da odigramo ofanzivno, na gol više. Možda bude nekih iznenađenja u sastavu, ali bićemo ofanzivno orijentisani. Do sada smo dali 31 gol i nemamo šta kalkulisati, moramo ići na tri boda", poručio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marko Brtan već je bio član Krupe, a sada će na megdan svom nekadašnjem klubu. Vjeruje da on i saigrači imaju snage da se u Banjaluku vrate trijumfalno.

"Šteta što smo protiv Širokog Brijega iskoristili samo jednu priliku, a imali smo ih još četiri-pet. Sad se okrećemo novoj utakmici. Neće nam biti lako, Krupa ima kvalitet, bore se za svaki bod, ali vjerujem da ćemo biti dobri. Idemo sa pravim pristupom, bilo bi lakše da smo kompletni, ali vjerujem da možemo do tri boda. Igrao sam u Krupi, ne dugo, ali ta dva mjeseca ostala su mi u lijepom sjećanju. Bilo je lijepo iskustvo", rekao je Brtan.

Duel iz Krupe na Vrbasu od 13 časova, koji je povjeren arbitru iz Prnjavora Aleksandru Njegomiroviću, direktno će prenositi TV Arena Sport.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 17. KOLO:

U utorak:

Tuzla siti - Velež (13.00)
Široki Brijeg - Sloboda (17.00)

U srijedu:

Krupa - Borac (13.00)
Olimpik - Mladost
Zrinjski - Željezničar (15.00)
Sarajevo - Radnik (17.00)

TABELA: Sarajevo 38, Željezničar 33, Zrinjski 29, Borac 28, Široki Brijeg 25, Velež 24, Tuzla siti 24, Sloboda 19, Mladost 16, Radnik 12, Krupa 10, Olimpik 10.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC