• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda - Real Madrid na Marakani? Ako se ispune 4 uslova, i to je moguće! Evo šta mora da se desi!

Autor Dragan Šutvić

Što da ne, nikad se ne zna...

 Crvena zvezda Real Madrid Liga Evrope Izvor: MN Press/YouTube/Sportklub/Printscreen

Zamislite ovo - druga polovina februara 2021. godine, a na stadionu "Rajko Mitić" sastaju se Crvena zvezda i Real Madrid!

Nemoguće? Netačno, ovo je zaista moguće - šampion Srbije bi narednog proljeća mogao za rivala da dobije čak i najtrofejniji evropski klub!

Možda će vas zanimati

Gigant iz Madrida mogao bi da bude protivnik Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope naredne godine, naravno ukoliko se nekoliko važnih uslova ispuni.

Crvena zvezda je pobjedom nad Gentom u Belgiji prošle sedmice praktično obezbijedila mjesto u proljećnom dijelu takmičenja, a poslije Realovog šokantnog poraza u Ukrajini u utorak uveče, moguće je i da Madriđani skliznu u slabije od dva evropska takmičenja.

Imajući u vidu kako igraju i da im se čitav svet smije, nije nemoguće da Real Madrid završi na trećem mjestu grupe B, u kojoj je kolo prije kraja moguće da sva četiri tima prođu u osminu finala Lige šampiona, ali i da ispadnu iz tog takmičenja.

Evo šta je sve potrebno:

  1. Crvena zvezda da obezbijedi proljeće u Ligi Evrope
  2. Real Madrid da bude 3. u svojoj grupi
  3. Zvezda da bude druga u svojoj grupi
  4. Žrijeb 14. decembra i malo "sreće"

Ovako stoje stvari.

Crvena zvezda da obezbijedi proljeće u Ligi Evrope

I dalje postoji vrlo mala, teoretska šansa da Zvezda ne bude među dva najbolja tima u grupi Lige Evrope. Potrebno za to bi bilo da Slovan iz Libereca savlada Gent, Zvezda izgubi od Hofenhajma, a potom Slovan protiv Zvezde u Češkoj nadoknadi onaj poraz 5:1 sa "Marakane".

Priznaćete da je Zvezda već viđena u 1/16 finala Lige Evrope i taj prvi uslov već računamo završenim.

Real Madrid da ispadne u Ligu Evrope

Izvor: EFREM LUKATSKY/AP, Tanjug

E ovo je već teže. Pred posljednje kolo Lige šampiona, tabela u Realovoj grupi je sljedeća - Gladbah 8, Šahtjor 7, Real 7, Inter 5. Dakle svi mogu u prva dva, ali i svi mogu da ispadnu iz takmičenja.

U posljednjem kolu Real dočekuje Gladbah, dok Inter dočekuje Šahtjor. Potrebno je da Real završi na 3. mjestu, pa bi pobjede Intera i Gladbaha to osigurale. Real može da bude treći i ako oba meča budu neriješena, jer su izjednačeni po broju bodova sa Šahtjorom, ali su oba međusobna meča izgubili od Ukrajinaca. Treća varijanta da Real bude 3. u grupi je da Real odigra neriješeno sa Gladbahom, ali da Šahtjor pobijedi Inter.

Zvezda da bude druga u svojoj grupi

Iz Lige šampiona u Ligu Evrope će preći osam ekipa, a četiri najbolje od tih osam će biti nosioci na žrijebu u 1/16 finala slabijeg takmičenja. Preostale četiri će ići među nepovlašćene ekipe. Ukoliko Real zaista ispadne u Ligu Evrope, zbog svog velikog broja bodova je izvjesno da će biti nosioci.

Zbog toga bi Zvezda morala da završni na drugom mjestu, iza Hofenhajma, kako bi putevi mogli da im se ukrste već u februaru. Recimo, remi Zvezde i Hofenhajma u četvrtak uveče bi obezbijedio i da Hofenhajm bude prvi kolo prije kraja, ali i da Zvezda sigurno bude druga.

Žrijeb 14. decembra i malo "sreće"

Ako prethodna tri uslova budu ispunjena - a to je veliko ako - onda ostaje još samo da kuglice "odrade svoje". Žrijeb za 1/16 finala Lige Evrope biće održan 14. decembra, a tada bi crveno-bijeli mogli da sačekaju neko vrlo zvučno ime.

Možda baš Real Madrid, i dalje je moguće...

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC