• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno pravi: Pjanić vraća povjerenje saigrača i navijača

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentativac BiH u sinoćnjem trijumfu protiv Ferencvaroša u petom kolu Lige šampiona u Budimpešti odigrao najbolju utakmicu u dresu Barselone.

 Konačno pravi: Pjanić vraća povjerenje saigrača i navijača dobra partija Ferencvaroš - Barselona 0:3 Izvor: Tanjug/Laszlo Balogh/AP

Miralem Pjanić u sinoćnjem trijumfu 3:0 protiv Ferencvaroša u petom kolu grupe G Lige šampiona u Budimpešti odigrao je najbolju utakmicu u dresu Barselone.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je drugi igrač koji je najviše trčao na terenu. Pretrčao je više od 11 kilometara, nekoliko metara manje od saigrača Seržinja Desta.

Možda će vas zanimati

Imao je 143 dodira sa loptom i uspješnost dodavanja čak 94 odsto. Od 136 pasova, 124 bila su tačna. Najviše puta uposlio je Desta (24). Oduzeo je 12 lopti. Jedan udarac protivnika je izblokirao, analizira Anadolija.

Uputio je dva šuta ga golu protivnika. Drugi je bio odličan volej. No, oba pokušaja završila su pored gola te se još uvijek nije upisao u strijelce u redovima katalonskog giganta.

Pjanić je sinoć drugi put proveo cijeli meč na terenu od dolaska u Barselonu. Njegovu igru u Mađarskoj pohvalili su brojni mediji u Španiji i čini se da hvata formu, da bi u narednim susretima mogao pokazati zašto je i doveden iz Juventusa.

Izvor: Tanjug/Laszlo Balogh/AP

Upravo je još protiv bivšeg kluba odigrao svih 90 minuta u Ligi šampiona kada je Barselona pobijedila u Torinu sa 2:0. Preostala tri meča u najelitnijem klupskom takmičenju Starog kontinenta je počinjao, ali ga je trener Ronald Kuman izvodio iz igre.

U Primeri šansu mu je od devet ukazao u tek pet utakmica, sa skromnih 158 minuta na terenu.

Ukupno za Barselonu u ”okršajima” za bodove (Primera i Ligaš ampiona) do sada je nastupio u deset susreta i odigrao 539 minuta. Prethodno u igri je proveo i 27 minuta u revijalnom duelu za trofej ”Đoana Gampera” kojim Barselona tradicionalno otvara sezonu (pobjeda nad Elčeom 1:0).

Da li će mu Kuman ukazati povjerenje u subotu u prvenstvenoj utakmici sa Kadizom, odnosno narednog utorka na ”Kamp Nou” kada će ”Barsa” dočekati Juventus u grupi G Lige šampiona, ostaje da se vidi.

Međutim, ono što je sigurno je da je Pjanić sinoć dodatno stekao povjerenje saigrača, ali i navijača Barselone, od kojih su neki bili skeptici zbog njegovog dolaska početkom sezone u jedan od najvećih klubova na planeti.

Barselona je u grupi G ostvarila svih pet trijumfa, uz gol razliku 16:2. Ukoliko savlada Juventus ponoviće uspjeh iz sezone 2003/04. kada je sa maksimalnim brojem bodova završila grupnu fazu ovog takmičenja.

U Primeri ”blaugrani” ne ide po planu. Trenutno su nakon devet odigranih mečeva na sedmoj poziciji tabele. Osvojili su 14 bodova i uz dvije utakmice manje za liderom Real Sosijedadom zaostaju deset bodova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC