• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež na samo bod od Borca i Evrope: Sudija poništio, pa priznao gol, a onda "bomba" Cvijanovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Posljednjeplasirani Olimpik pružio je solidan otpor favorizovanom Veležu u subotnjoj utakmici 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali nije uspio da izbjegne poraz.

 Velež - Olimpik 2:0, PL BiH, 18. kolo Izvor: Promo/FK Velež

Mostarski "rođeni" pretenduju ove sezone da dohvate nastup u Evropi, pa im poslije novog trijumfa, osmog u sezoni, nedostaje još samo bod kako bi se izjednačili sa banjalučkim Borcem na željenom trećem mjestu.

VELEŽ - OLIMPIK 2:0 (1:0)

Možda će vas zanimati

U subotu predveče na teškom terenu stadiona "Rođeni" uprkos terenskoj inicijativi, izabranici Feđe Dudića nisu uspjeli da "otključaju" gol sarajevskih "vukova", koje je odnedavno preuzeo trener Slavko Petrović, sve do 38. minuta.

Tada je Fejsal Mulić poslije centaršuta iz slobodnog udarca na drugoj stativi pogodio mrežu Olimpika - 1:0.

Zanimljivo, sudija Frano Jelić iz Širokog Brijega je najprije poništio pogodak zbog ofsajda, da bi se potom konsultovao sa svojim pomoćnikom i pokazao na centar.

Petrovićevi izabranici su do pogotka domaćina bili možda i opasniji s obzirom da su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili golmanu Slaviši Bogdanoviću.

Igrao se 12. minut kada je Aladin Šišić uspio da prevari Denisa Zvonića i šutira iz dosta teške situacije, ali je čuvar mreže Veleža bio na mjestu.

Imali su i izabranici Feđe Dudića svoje poluprilike, posebno dobra je bila ona iz 25. minuta ali je Brandoov udarac odbranio Adnan Hadžić.

Hadžić je dobro reagovao i šest minuta kasnije kada je zaustavio udarac iskosa Fejsala Mulića, ali je u 38. minutu napadač Veleža uspio da uknjiži svoju devetu "recku" kojom se izjednačio sa Nemanjom Bilbijom iz Zrinjskog na listi najboljih strijelaca prvenstva BiH.

U nastavku su gosti propustili sjajnu šansu za izjednačenje u 58. minutu kada je Šišić bio za malo neprecizan iz izgledne situacije, a samo osam minuta kasnije uslijedila je kazna za taj promašaj kojom su "rođeni" potvrdili osvajanje sva tri boda.

Fudbaler Veleža Obren Cvijanović je poslije gužve u kaznenom prostoru u 66. minutu sačekao odbijenu loptu i onda je sjajnim udarcem poslao pod prečku - 2:0.

Od tog trnutka bilo je jasno da će bodovi ostati u kišovitom Mostaru, a tim sa "Otoke" zabilježiti 14. poraz u m:tel Premijer ligi BiH.

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Vehabović, Brandao, Radovac, Mulić. Trener: Feđa Dudić

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Ojdanić, Osmanović, Karić, Perišić, Hadžanović, K. Handžić, Lekanić, Dujmović, Šišić. Trener: Slavko Petrović

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 18. kolo

subota:

Radnik - Tuzla siti 2:1 (1:1)
/Janjić 45, Huseinbašić 50 - Ubiparip 19 penal/

Velež - Olimpik 2:0 (1:0)
/Mulić 38, Cvijanović 66/

nedjelja:

Sloboda - Krupa (13.00)

Mladost - Zrinjski (13.00)

Željezničar - Široki Brijeg (15.00)

Borac - Sarajevo (17.00)

TABELA: Sarajevo 41, Željezničar 36, Borac 31, Velež (+1) 30, Zrinjski 29, Široki Brijeg 28, Tuzla siti (+1) 24, Sloboda 19, Mladost 19, Radnik (+1) 15, Krupa 10, Olimpik (+1) 10.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC