• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilhodžić zbog BiH odbio klupu Hrvatske, Mamić ga nedavno zvao da se vrati u Dinamo

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Proslavljeni bh. stručnjak otkrio zanimljive detalje iz karijere.

 Vahid Halilhodžić  odbio Hrvatsku zbog BIH Izvor: MN PRESS

Vahid Halilhodžić je izuzetno cijenjeno ime u svijetu fudbala, a legendarni fudbaler mostarskog Veleža ima u najmanju ruku jednako uspješnu trenersku karijeru u kojoj je radio širom svijeta.

Aktuelni selektor Maroka sa reprezentacijama Obale Slonovače, Alžira i Japana izborio je plasman na Mundijal i vodio brojne klubove, a u intervjuu za hrvatski "Tportal" otkrio je da je dva puta imao ponudu da vodi hrvatsku reprezentaciju i da to nije mogao da prihvati zbog BIH.

"Dva puta su kontaktirali sa mnom i pitali me bih li preuzeo hrvatsku nogometnu reprezentaciju. No oba puta sam odbio. Zašto? Kao prvo, oba puta bio sam zauzet i imao sam dobar posao, a kao drugo, prije toga sam odbio klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iskreno, zaista bi bilo nelogično, nemoralno od mene, potpuno netaktički, da sam prihvatio posao hrvatskog selektora, a odbio sam svoju BiH. To bi bilo apsurdno, a znate i kakvi su ljudi u mom kraju te što bi govorili", rekao je Halilhodžić.

U Hrvatskoj je radio u zagrebačkom Dinamu koji je napustio nakon svađe sa prvim čovjekom kluba, Zdravkom Mamićem.

Halilhodžić je na kraju prvenstva odlučio protiv Intera iz Zaprešića izvesti rezervni sastav Dinama, ali to se nije dopalo Zdravku Mamiću.

U razgovoru za "Tportal" ispričao je kako danas gleda na taj incident i na činjenicu da je brzo napustio Dinamo, iako je bio uvjeren da će na Maksimiru provesti barem tri, četiri sezone i s njim napraviti velike stvari u životu.

"Imali smo uvjerljivu prednost od nekih 20-ak bodova i kada je Zdravko saznao da ću izvesti rezerve, želio je da uđe u svlačionicu i da kaže nekoliko riječi. Nisam mu dozvolio, rekao sam mu da me pusti da radim svoj posao i došlo je do teških riječi. Taj verbalni sukob mogao je i puno gore završiti, a mene je povrijedio jer me ponizio pred igračima i rekao kako ekipa ne igra dobro. A imali smo tada 21 bod prednosti i osvojen kup! Psovao je, spomenuo mi je i majku, a to ne opraštam", otkrio je Halilhodžić.

Zravko Mamić mu se brzo izvinio, čak je i javno rekao da bi volio da se Vahid Halilhodžić vrati jer je jako dobro sarađivao sa Zoranom, cijeni klub i ima jako puno prijatelja u Dinamu.

"Shvatio je da je pogriješio i pretjerao s psovkama, koje sam zaista teško primio, a nakon toga priča je bila završena. Imali smo nakon toga dva, tri susreta i iskreno mi se izvinio. Svi koju poznaju njegovu narav znaju o čemu pričam, ali veličina je čovjeka koji zna opraštati. S njegovim bratom Zoranom, koji sjajno vodi Dinamo, i danas se često čujem“.

Nakon što je u Dinamu iznenada smijenjen Nenad Bjelica jedan od prvih trenera kojeg su braća Mamić nazvala bio je upravo Halilhodžić. Bila im je velika želja da se vrati na klupu Dinama, ali čvrst i unosan ugovor s reprezentacijom Maroka bio je prepreka.

"Istina, zvali su me, ali sve je bilo previše komplikovano. Ne bih imao ništa protiv da sam se vratio u Dinamo, ali sada imam svoj cilj s Marokom. Tri sam reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo i nadam se da ću odvesti i četvrtu. To je jedan od mojih zadnjih ciljeva u trenerskoj karijeri. Bio bi to veliki podvig koji su samo rijetki treneri postigli. Moram reći da sam jako zadovoljan time kako igramo jer smo dva kola prije kraja u skupini Afričke lige nacija na prvom mjestu", rekao je Halilhodžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC