• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preko koga Srbija mora do Mundijala: Kristijano i tim snova, stari znanci, nesuđeni "orlovi" i mrlja iz prošlosti!

Autor Dragan Šutvić

Srbija je u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

 Preko koga Srbija mora do Mundijala: Kristijano i tim snova, stari znanci, nesuđeni "orlovi" i mrlja iz prošlosti! Izvor: MN PRESS

Žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine održan je u Nionu i Srbija je upala u grupu sa Portugalom, Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom. 

Moglo je bolje, moglo je i gore, a iz tabora reprezentacije su za sada došle pozitivne reakcije, kao i iz fudbalskog saveza Srbije. 

Treba znati da "orlovi" na Mundijal mogu na dva načina. Jedan je da kao prvi u grupi odu direktno na takmičenje, a drugi je da kao drugi igraju baraž. Tu se od 12 ekipa samo 3 kvalifikuje za Katar, a videlo smo i sa Škotskom da nam baraži ne leže. 

Šta nas čeka u ovoj grupi? 

PORTUGAL - Tim snova

Izvor: MN PRESS

Nikada jaču generaciju nije imao Portugal. Nije ovo tim u kome je samo Kristijano Ronaldo vrhunski igrač. Žoao Feliks igra sjajnu sezonu u Atletiku, a Diogo Žota je pravo otkrovenje u Liverpulu. 

U veznom redu iskusni Mutinjo je tu za čvrstinu, Andre Gomeš se oporavio od povrede i sve je bolji u dresu Evertona, a Ruben Neveš će pretiti dalekometnim udarcima. 

Naravno, tu je i Bruno Fernandeš, apsolutno prva violina Mančester junajteda, čovek čija je forma imala udela u odluci Pola Pogbe da napusti "Old Traford". 

Portugalcima je defanziva uvek bila sekundarna, ali ova generacija nije loša ni nazad. Rui Patrisio je na golu, a dvojac Mančester sitija Dijas i Kanselo su najveća imena u odbrani. Pomoći će i preiskusni Pepe, a tu je i Nelson Semedo na boku. 

Ako ima boljki - to je odbrana, ali i pozicija špica, jer često znaju da lutaju kada nema Kristijana. Ipak kada se svesabere i oduzme - ovo je pravi supertim. 

IRSKA - Ono njihovo

Ostrvska selekcija ne menja svoj stil već godinama. Jako, čvsto, tvrdo, sa mnogo dugih lopti, jakih faulova i čvrstih duela. 

Ovo nije loš žreb za Srbiju jer je u Irskoj u toku smena generacija. Neki iskusni fudbaleri su se povukli, a neki poput Meklina, Rendolfa, Longa, Klarka pa čak i kapitena Kolmana broje svoje poslednje dane u nacionalnom timu.

Nemaju zvezdu, igraju timski i organizovano. Od 2002. godine nisu otišli na Svetsko prvenstvo, a gotovo svi reprezentativci igraju u Engleskoj, mahom u timovima donjeg dela tabele u Premijer ligi ili u nižim rangovima. Nemaju klasu, ali nije je imala ni Škotska...

LUKSEMBURG - Beograđanin i "orao"

Najubojitija igla ovog tima je rođeni Beograđanin, a među nekoliko igrača sa ovih prostora u timu iz malene zemlje je i Vahid Selimović, nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije. 

Nije ovo više ekipa na kojoj se poravlja gol razlika. Srbija je dva puta igrala sa Luksemburgom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i dva puta je pobedila. No, nije to bilo lako - jednom je bilo 3:1, a jednom 3:2. 

U 2020. ova ekipa je od devet utakmica tri pobedila, dve igrala nerešeno i četiri izgubila. A jedan poraz je stigao golom u 93. minutu - u meču sa Crnom Gorom. 

AZERBEJDŽAN - Loše uspomene

Svi se sećamo kobnih poraza od Azerbejdžana i to ostaje najbolji rezutat Azera u istoriji. Sada se bave drugim stvarima u svojoj državi, fudbal je u drugom planu. 

Reprezentacija je u lošem stanju. U Ligi nacija su završili drugi u grupi sa Kosovom, Farskim Ostrvima i Maltom. U kvalifikacijama za Euro su skupili samo bod u osam mečeva i zaista su autsajderi ovde. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC