• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda bh. fudbala o "potrošenoj godini": Sa ovakvom strategijom, Bosni ne bi pomogli ni Murinjo ni Anćeloti!

Autor Dragan Šutvić

Faruk Hadžibegić imao je šta da kaže o stanju u bh. fudbalu

 Hadžibegić Murinjo Anćeloti ne bi pomogli Bosni Izvor: Anadolija/ Adel Omeragić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Mundijal 2022 u Kataru igrati protiv Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.

"Zmajevi" će kvalifikacioni ciklus početi 24. marta 2021. godine gostovanjem u Finskoj, dok će sedam dana kasnije ugostiti svjetske šampione, Francuze.

Edin Džeko, kapiten bh. tima, istakao je, poslije žrijeba, da je "grupa nakon pada u četvrti šešir očekivano teška, ali da je bh. tim sam sebi najveći rival", a imao je šta da kaže i Faruk Hadžibegić, nekadašnji selektor BiH, a danas komandant reprezentacije Crne Gore, sa kojom je izborio nastup u B Ligi nacija.

Možda će vas zanimati

"Grupa je nezgodna, nosilac je svjetski prvak, ali mi moramo gledati sebe i držati se svog plana. Iako i ostale protivnike smatram vrlo ozbiljnim, nadam se i vjerujem da možemo na kraju izboriti taj baraž. Uostalom, ni Francuska nije nedodirljiva. Možda će 'prosuti' koji bod, možda to bude upravo protiv nas. Ko zna… Da kažem to, za pravo mi daju posljednji rezultati Francuske koji nisu bili baš briljantni", rekao je Hadžibegić za portal "reprezentacija.ba".

Hadžibegić je u ovom trenutku u Francuskoj, kakve su tamošnje reakcije na žrijeb?

"Oprezni su. Vidio sam to i po izjavi selektora Didijea Dešana, koji ne želi odmah otpisivati ostale selekcije, takav je, drži se one: 'Tiha voda brijegove valja'. Jasno je, naravno, njima da su najkvalitetniji i da bi sve osim prvog mjesta bilo ravno iznenađenju, ali sa dosta respekta gledaju i prema ostalima, pa tako i prema Bosni i Hercegovini."

Reprezentacija BiH, nakon odlaska Dušana Bajevića, tek treba da dobije novog selektora koji će ekipu povesti ka eventualnom plasmanu u Katar. Po tom pitanju, sve je još uvijek "u magli"...

"Ne volim se petljati, ali jave se momenti kada jednostavno eksplodiram jer me uvrijedi način na koji se nešto radi. Žao mi je što trošimo ljude. Potrošili smo Baždarevića, Osima, Sušića, potrošen sam i ja sam. Znalo se mnogo ranije da Bajević ne namjerava voditi reprezentaciju više i mi se tek sada sjetili da gledamo ko bi mogao biti selektor. U čemu nam prođe godina? Potrošićemo još Spahića i Misimovića zato što ćemo sutra reći da nisu znali izabrati selektora. Imam potrebu da iznesem svoje mišljenje o ovome svemu i pitam se dokle ćemo više ovako. Mislimo da su samo selektori krivci, da njih treba mijenjati, a da je ostalo sve bajno. S ovakvom strategijom nama ne pomažu ni Murinjo, ni Anćeloti. Isto će biti. A kada god kažeš otvoreno što misliš, odmah reaguju, neprijatelj si. Nemam pravo da govorim? Ko onda ima? Koga god da stavimo, biće žrtva do sljedećeg neuspjeha", kategoričan je Hadžibegić u izjavi za portal "reprezentacija.ba".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC