• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajaks je mogući rival Zvezde: Dušan Tadić i ekipa nisu uspeli, Atalanta utišala Amsterdam!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nastavljaju se uspesi kluba iz Bergama!

 ajaks-protivnik-crvena-zvezda-liga-evrope-poraz-atalanta-1-0-liga-sampiona Izvor: Tanjug/AP/Peter Dejong, Peter Dejong/AP

Ajaks nije uspeo! Dobili su tešku grupu na žrebu Lige šampiona, znalo se odmah da će Liverpul i Atalanta biti ogroman zalogaj da makar jednu od dve ekipe "preskoče", ali su pred poslednjih 90 minuta fudbala ipak sve imali u svojim rukama. Ipak, umesto da pobede, "kopljanici" su u Amsterdamu bili poraženi.

Možda će vas zanimati

AJAKS - ATALANTA 0:1 (0:0)

/Murijel 85/

Ekipa koju je sa kapitenskom trakom i ovoga puta predvodio Dušan Tadić nije uspela da zabeleži povoljan rezultat na svojoj "Johan Krojf areni" i tako je i drugu sezonu zaredom takmičenje u Ligi šampiona završila već u grupnoj fazi.

Posle onog čuvenog i spektakularnog uspona do polufinala takmičenja, kada su ih sekunde delile do finalnog okršaja sa Liverpulom, Ajaks ni prošle godine, a ni ove ne uspeva da se umeša među 16 najboljih timova Evrope.

Atalanta je uspevala da kontroliše dešavanja na terenu uprkos daleko manjem posedu lopte, ne dozvoljavavši igračima Ajaksa da prave veliki broj šansi.

Ajaks je uspeo da samo upiše dva udarca u okvir gola Dragovskog, a kada se činilo da će meč biti okončan bez golova, Atalanta je rešila sva pitanja po pitanju plasmana u osminu finala.

Luis Murijel je bio strelac u 85. minutu, čime je Atalanta iskoristila i brojčanu prednost na terenu posle crvenog kartona Rajana Gravenberha.

Ajaks će tako završiti među četiri najbolja trećeplasirana tima u Ligi šampiona, što znači da će u 1/16 finala Lige Evrope biti među nosiocima. Time će automatski postati i potencijalni protivnik Crvene zvezde u tom takmičenju narednog februara.

Liverpul je u drugom meču u grupi odigrao 1:1 sa Mitjilandom, što nije uticalo mnogo na tabelu u grupi D. Za to vreme, PSŽ i Bašakšehir su u međuvremenu odigrali prekinut meča od utorka, u kojem je šampion Francuske slavio 5:1 i tako završio na prvom mestu o svojoj grupi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC