• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret u Parizu - i sudije su bile žrtve rasizma: ''Kod nas su Rumuni cigani!"

Autor Dragan Šutvić

Izgleda da je bilo uvreda na sve strane u ovom meču...

 Preokret u Parizu - i sudije su bile žrtve rasizma: ''Kod nas su Rumuni cigani!" Izvor: Twitter/Emishor/printscreen

Priča oko rasizma na duelu PSŽ-a i Bašakšehira ne samo da se nije smirila dan kasnije, nego iz sata u sat dobijamo nove detalje. Sada su se pojavile žrtve i na drugoj strani!

Poznati rumunski novinar Emanuel Rosu, vjerovatno najbolji prozor u fudlbaski sijvet te države, prenosi informacije sa druge strane. Rumunske sudije koje su sinoć bile u centru pažnje tvrde da su i oni bili na meti rasističkog napada, odnosno da im je rečeno da su cigani.

Možda će vas zanimati

Za početak, da se otkloni jedna sitnica od sinoć. Iako je ranije rečeno da je uvreda prema tamnoputom članu stručnog štaba tima iz Istanbula stigla od četvrtog sudije, izgleda da je u pitanju bio pomoćnik.

Kako navodi ovaj novinar, pomoćni sudija je upotrijebio spornu riječ, a klupa Bašakšehira je to čula preko komunikacije koju četvrti sudija ima sa ostalim arbitrima. Ipak, ima i dodatak ovoj priči.

Pomoćni sudija je reagovao na to što ga je klupa vrijeđala, govoreći mu da je cigan! Po njegovim riječima, to je trajalo u kontinuitetu, od drugog minuta utakmice!

Ova informacija baca svetlo na sve do sada poznate detalje, a Emanuel na svom tviter profilu prilaže i snimak. Iako je prvobitno smatrao da je Mehmet Topal izjavio ''U mojoj zemlji su Rumuni cigani'', kasnije se ispravio, tvrdeći da su to riječi nekog sa klupe, čiji glas se čuje u pozadini.

Meč između timova iz Pariza i Istanbula će biti nastavljen danas, a sudije su skinute sa dužnosti. Vjerovatno ih čeka i neka veća kazna, ukoliko im ne uspije pokušaj da dokažu da su žrtve u ovom slučaju.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC