• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina već mesec dana u blokadi: Duguje 24 miliona, zato i nema plata!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tek kada se reši taj problem, onda će Vojvodina moći da razmišlja o platama igrača i zaposlenih.

 Vojvodina već mesec dana u blokadi: Duguje 24 miliona, zato i nema plata! Izvor: MN PRESS

Burno je već duže vreme u Vojvodini zbog finansijskih problema, a novo rukovodstvo kluba krenulo je u njihovo rešavanje tokom ove nedelje.

Fudbalerima su isplaćene premije i bonusi za osvajanje Kupa Srbije i treće mesto u Superligi, ali izostaje ono glavno - plate i rate (deo plate). O tome je već govorio trener Nenad Lalatović uz poruku da će to ponavljati sve dok ne bude rešeno.

Možda će vas zanimati

Glavni razlog zašto Vojvodina nije rešila taj problem jeste blokada računa u bankama zbog čega nije moguće da novac "cirkuliše", potvrdio je ranije Dragoljub Samardžić.

"U ovom trenutku ne možemo da reagujemo po pitanju plata za igrače, trenere i zaposlene u Vojvodini, jer je račun kluba u blokadi zbog neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda. Očekujem da će sve da bude isplaćeno u najkraćem roku", naveo je novi predsednik Vojvodine.

Kako saznaje MONDO - dug uopšte nije mali i račun je u blokadi već mesec dana (od 12. novembra), a potražuje se 24.349.148,83 dinara, odnosno oko 207 hiljada evra.

To nije prvi put da je račun Vojvodine u blokadi ove godine. Prvobitno je od septembra 2019. godine do 20. januara bio u blokadi 137 dana, a ukupno ove godine čak 281 dan, što znači da su bili retki trenucki kada je sve funkcionisalo normalno.

Kada god se "pokrpe" dugovi, stvore se novi "kosturi iz ormana", pa tako konstantno prstižu nova potraživanja na naplatu.

Vojvodina radi sve što je u njihovoj moći da se reši dugova i isplati plate fudbalerima, koje nisu male, a posebno je Lalatović apostrofirao da je potrebno izaći u susret zaposlenima uz poruku da se nada da će to sve biti rešeno do četvrtka jer sledi pauza u prvenstvu.

Novo rukovodstvo polako priprema plan za nastavak sezone, a jedan od gorućih problema je i pronalaženje sportskog direktora i kao prvo ime za sada figurira Milan Kosanović.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC