• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanove legende se za MONDO prisjećale magle: Dobro pamte noć koja im je promijenila živote!

Autor Dragan Šutvić

Prisjećanja dvojice fudbalera Milana, Danijelea Masara i Franka Barezija.

 Milanove legende se za MONDO prisjećale magle: Dobro pamte noć koja im je promijenila živote! Izvor: MN PRESS

Spektakularno rivalstvo Crvene zvezde i Milana će dobiti novu epizodu. Italijanski tim je jedan od najveih protivnika srpskog šampiona, posebno jer su se dva puta ''provukli''...

Jednom je to bilo kroz maglu, koja je pala nad Beogradom i omogućila italijanskom timu da kroz ponovljeni meč dobiju novu šansu za prolaz. Bio je to dar sa neba, kako su ga opisivali tadašnji fudbaleri Milana.

Možda će vas zanimati

Godinama kasnije, njih dvojica su davali ekskluzivne intervjue za MONDO. Danijele Masaro i Franko Barezi se, iako je prošlo mnogo godina, sećaju Beograda i magle koja im je pomogla.

Na meču u Beogradu igrao je i čuveni Danijele Masaro, kog Dejo Savićević tokom zajedničkih dana u Milanu nije uspio da pronađe centaršutem, po onoj čuvenoj anegdoti.

"Nikada neću zaboraviti maglu i '88. Milan je sklapao mozaik šampionskog tima i kretao u juriš na evropska odličja, a Zvezda je bila skup vrhunskih pojedinaca. Savićević je dao gol u toj prvoj utakmici i bili smo na korak od eliminacije. Te večeri je samo čudo moglo da nas spasi. I čudo se dogodilo. Bio je to neki znak sa neba. Da sudija nije prekinuo meč, ubijeđen sam da bi Zvezda otišla dalje. Bili smo na koljenima, sa igračem manje zbog isključenja Virdisa i ne bismo imali snage da izjednačimo rezultat", rekao je Italijan.

Za razliku od njega, druga legenda italijanskog tima smatra da je sve bilo u redu i da je Milan zasluženo prošao.

"Kada je Van Basten u revanšu postigao regularan gol, a sudija pustio da se igra jer nije vidio da je lopta više od pola metra prešla gol crtu. Istog trenutka sam znao da Milan ide dalje. Slušajte, život je čudan i šalje vam signale za koje nemate pojma kako su nastali, ali kada se pojave, znate da sigurno nečemu služe. Meni je Markov fantom-gol definitivno otklonio svaku sumnju oko našeg plasmana u narednu fazu", rekao je godinama kasnije Barezi.

Ipak, ni njemu nije bilo lako da se odmjeri sa crveno-bijelima u Beogradu. Svjestan je toga koliko je rival bio neugodan! Smatra da je upravo ta utakmica stvorila veliki, evropski Milan!

"Ta utakmica je bila prekretnica u novijoj istoriji Milana i presudno je uticala na karijere svih igrača. Znali smo da nas poslije 1:1 na San Siru, čeka pakao u Beogradu. U revanšu smo bili na koljenima, Zvezda je igrala briljantno, djelovala besprijekorno u odbrani, maštovito na sredini, neumoljivo u napadu. Poveli su Dejinim golom i bili na korak od pobjede. Nebo nas je pogledalo i omogućilo nam da igramo novu utakmicu. Iako svi tvrde da je magla odlučila pobjednika, za mene je jedan drugi detalj imao sudbonosni značaj za ishod utakmice...", zaključio je legendarni defanzivac.

On se posebno dobro sjećao magije Dejana Savićevića, koji je kasnije bio velika zvijezda italijanskog tima. Ništa nije bilo slučajno, Dejo je kao mlad fudbaler prikazivao ogroman talenat i na tim susretima.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC