• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 razloga zašto će Atletiko Madrid osvojiti Primeru: Da li Španiju čeka novi "Čolov" šok?

Autor 000

Čini se da se baš ove sezone otvara prilika za "jorgandžije"...

 MARKA - 10 razloga zašto Atletiko Madrid osvaja Primeru Izvor: Tanjug/AP/Bernat Armangue

Atletiko Madrid je ove sezone jedan od kandidata da postane šampion Španije!

"Jorgandžije" su uspjele da već jednom šokiraju Real Madrid i Barselonu, a to bi mogli da učine i u sezoni 2020/21.

Ovo tvrdi i španska "Marka", koja je u detaljnom tekstu razradila 10 razloga zbog kojih Atletiko Dijega Simeonea može da ponovo osvoji trofej namenjen najboljem timu u Španiji.

Kada se pogleda tabela na katolički Božić, Atletiko je na njenom vrhu, sa istim brojem bodova kao i Real Madrid, ali sa čak dvije utakmice manje.

Barselona je daleko na petom mjestu, osam bodova iza i sa jednom utakmicom više odigranom, pa se postavlja pitanje mogu li "jorgandžije" da drži potreban nivo sve do kraja maja.

Pred vama je 10 razloga zašto će u tome uspjeti.

NAPAD

"Marka" navodi da je glavni razlog taj što su postigli dvostruko više golova nego što su imali na svom kontu u ovom dijelu sezone prošle godine. Postigli su ih 26 na 13 mečeva.

Jedino su Real i Barselona postigli više, doduše i sa više odigranih utakmica. Ali Atletiko u odnosu na njih ima jaču odbranu...

ČVRSTA ODBRANA

Izvor: Tanjug/AP/Bernat Armangue, Bernat Armangue/AP

Ovo se jednostavno nikad ne mijenja kod timova Dijega Simeonea, a ove sezone su na 13 mečeva samo pet puta vadili loptu iz svoje mreže.

Jan Oblak je tako na putu da po peti put dobije nagradu "Zamora" za najboljeg golmana Primere. Simeoneov sistem uvek izvlači najbolje iz posljednje linije.

DUBINA TIMA

Atletiko ove sezone ima malo veći izbor kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore na tako visoke zahtjeve kao što je borba za titulu. Takođe, i pravilo sa pet izmjena po meču pomaže Simeoneu da više rotira kada njegova ekipa ima sigurno vođstvo.

NE ZAVISE OD JEDNOG IGRAČA

Izvor: Tanjug/AP/Bernat Armangue, Bernat Armangue/AP

I dok u Barseloni skoro sve zavisi od Lionela Mesija, u Atletiku je ove sezone sitauacija drugačija. Recimo, pobjedu protiv Barse su izvojevali bez Luisa Suareza, dok su Real Sosijedad "tukli" bez Žoaa Feliksa.

Ranijih godina to baš i nije bio slučaj...

OPASNIJI SU PO KRILIMA

Prethodnih sezona, ovo je bio Atletikov veliki problem, ali ove sezone Janik Karasko i Markos Ljorente prave odličan posao po bokovima. Opasni su, "probijaju" odbrane i odlučuje utakmice, a pritom su i defanzivno odgovorni, što ih kod Simeonea čini nezamjenjivim.

VERUJU U SEBE

Atletiko vjeruje u sebe, što pokazuje da ove sezone ne samo da znaju da se izvuku kad prime gol, već i što idu po drugi gol kada povedu. Tim kao da osjeća da je ovo njihova godina i rade na tome da veliki uspjeh i ostvare. Sve to su pokazali i sa dvije uzastopne pobjede nakon poraza u derbiju Madrida.

FIZIČKA SUPERIORNOST

Poznato je da "Čolov" Atletiko uvijek ima odlično pripremljene igrače koji su spremni da izgaraju 90 minuta i ove sezone su u nekoliko navrata do važnih pobeda stizali u drugom poluvremenu ili čak posljednjim minutima meča.

GLADNIJI NEGO IKAD

Izvor: Tanjug/AP/Bernat Armangue, Bernat Armangue/AP

Atletiko Madrid jeste jednom uspio da osvoji Primeru, ali narednog proljeća će već biti sedam godina otkako su 2014. šokirali Real i Barsu. Sada je vrijeme da trofej ponovo vrate u svoje vitrine, a igrači poput Jana Oblaka, na primjer, nikada nisu ni osvojili bilo kakav domaći trofej...

UJEDINJENA GRUPA

Uvijek je važno da tim koji napada titulu ima dobru "svlačionicu", da nema potresa u timu i da svi "dišu kao jedan". I ove godine, "Marka" piše, baš to je slučaj. Ovaj tim je zaista tim i u njemu se niko ne ponaša kao zvijezda. Čak se i Luis Suarez vrlo brzo uklopio u novu sredinu.

SIMEONE

Naravno, 10. i posljednji razlog jeste Dijego Simeone. Trener Atletika je ključ svega i on je trener koji je sa "jorgandžijama" upisao 300 pobjeda. On je učinio da se ovaj klub bori za sve najveće trofeje. Stizao je do finala Lige šampiona dva puta, uspio je da osvoji dvije Lige Evrope i osvajao je Primeru.

Možda je baš ove sezone vrijeme da i nju osvoji po drugi put...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC