• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiolu ispalili bivši saigrači: Imaju "WhatsApp" grupu u koju ga nisu zvali, a razlog je politika!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Više se ne vole kao nekada...

 Pep Gvardiola Bivši saigrači imaju "WhatsApp" grupu u koju ga nisu zvali, a razlog je politika! Izvor: Profimedia

Pep Gvardiola je jedan od trenera koji često dovodi do suprotstavljenih mišljenja u svetu fudbala - mnogi obožavaju sve što on radi kao trener, dok drugi ne mogu da ga podnesu.

Ali Gvardiola privlači pažnju i svojim izjavama van terena, a sada je ponovo u centru pažnje zbog svojih stavova o Kataloniji.

Možda će vas zanimati

Menadžer Mančester sitija je poznat kao čovek koji je javno izražavao želju da Katalonija postane samostalna država i naziva je svojom zemljom, iako je ona sastavni deo Španije.

U dokumentarcu "Play it again, Pep", Gvardiola se dotakao konfliktinih pogleda koje ima po pitanju Katalonije u odnosu na njegove saigrače iz reprezentacije Španije, naročito onih sa kojima je 1992. godine postao olimpijski šampion.

On je tokom snimanja dokumentarca saznao da čak njegovi saigrači iz tog tima imaju svoju "WhatsApp" grupu u kojoj održavaju kontakt, ali u njoj nema Gvardiole!

"U Barseloni '92 smo imali sjajnu grupu za koju znam da sada ima "WhatsApp" gurpu... Kanjizares, izvini, ali niste me pozvali, nije da ne želim da budem u toj grupi, sad sam to saznao", rekao je Gvardiola pred kamerama.

Ipak, takav razvoj događaja možda i nije tako veliko iznenađenje kada se zna kako je Santijago Kanjizares, nekadašnji golman Valensije i Španije, govorio o Gvardioli.

"Osećam se jako loše kada on loše priča o Španiji. Ne znam kada je njegov mozak mutirao. Sećam se da je '92 Gvardiola vrlo umereno pričao o politice. Mogli smo čak i da se pomalo šalimo na taj račun. I bio je uvek oduševljen kada bi ga Španija pozivala da igra", pričao je Kanjizares.

Ali Gvardiola nikada nije ni rekao da nije voleo da igra za Španiju.

"Volim Kataloniju, moju zemlju, ali imam neverovatnu naklonost Španiji i imam sjajne uspomene na te godine. Iako je Kanjizares sada jako kritičan jer sam igrao za nacionalni tim, uvek sam se trudio odigram najbolje što mogu", rekao je Gvardiola.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC